Het Anker hoopt op een actieve bijdrage van zijn leerlingen aan het verbeteren van het onderwijs.
Het Anker hoopt op een actieve bijdrage van zijn leerlingen aan het verbeteren van het onderwijs. Foto: cbs het Anker

Leerlingenraad op cbs het Anker geïnstalleerd

Algemeen 392 keer gelezen

Spijkenisse - Onlangs is de leerlingenraad op cbs het Anker van start gegaan.

Het plan voor een leerlingenraad lag al een poos klaar maar werd door de corona maatregelen uitgesteld. Uit de groepen 5 t/m 8 werden twee leerlingen binnen de groep verkozen. Zij hebben zich kandidaat gesteld door middel van een motivatiebrief. Per klas mogen er twee leerlingen zitting nemen in de leerlingenraad. Zij mogen maximaal 2 jaar in de leerlingenraad.

Het is de bedoeling dat de leerlingenraad 4x per jaar in de personeelskamer bijeenkomt om te praten over de dingen die hen bezighoudt en waarin zij verbetering wil zien. De directeur en een aangewezen leerkracht begeleiden de vergaderingen. De leerlingen krijgen ook taken binnen de vergaderingen zoals: notuleren, tijd bewaken, documenten bewaren en onderwerpen bewaken. Na een bijeenkomst worden de groepsleerkrachten op de hoogte gebracht en vertellen de kinderen in hun klas welke onderwerpen er behandeld zijn.

Inmiddels staat er een prachtige ideeënbus in de centrale hal van de school waarin de andere leerlingen hun ideeën kunnen deponeren. In de onderbouw komen de ideeën binnen via kringgesprekken in de klas. Het eerste punt waaraan de leerlingen gaan werken is de aanschaf van nieuwe schoolplein materialen.

Met het benoemen van een leerlingenraad hoopt het Anker op een actieve bijdrage van zijn leerlingen aan het verbeteren van het onderwijs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant