Vanwege de regen van de laatste dagen was het nogal nat in het gebied, maar gelukkig stopte de regen toen het planten van start ging.
Vanwege de regen van de laatste dagen was het nogal nat in het gebied, maar gelukkig stopte de regen toen het planten van start ging. Foto: gemeente Nissewaard

Arboretum 70 momentenbomen rijker

ma 29 nov 2021, 13:00 Algemeen

Spijkenisse - Zondag 28 november zijn er weer momentenbomen geplant in arboretum De Uitwaayer. 

Bomen die herinneren aan een speciale gebeurtenis. Er werden bomen geplant voor(klein)kinderen die net geboren waren, voor een verjaardag, overleden dierbaren, als huwelijks- of verjaardagscadeau, maar ook voor mensen die veel met hun honden wandelen door het arboretum.

In 2018 zijn de eerste bomen geplant, inmiddels staan er 215 bomen in het arboretum. Het is een gevarieerde verzameling, er staan namelijk 131 verschillende soorten. Zo staan er bijvoorbeeld 13 soorten esdoorns, 11 soorten linden,11 soorten prunussen en 14 soorten eiken: de Amerikaanse eik, Zomer eik, Winter eik, Spaanse eik, Scharlaken eik, Moeras eik, Kurk eik, Turkse eik, Piramide eik, Zachte eik, Kastanje bladige eik, Geelbladige en Gezaagd bladige eik, en Grootzadige eik.

Uit de krant