Afbeelding

Oliebollenvet niet in riool

Actueel 71 keer gelezen

Regio - De resultaten van de jaarlijkse oliebollentest zijn bekend, we weten nu waar we het beste oliebollen kunnen kopen. Maar menig liefhebber bakt ze nog zelf. Maar daarna? Begin uw nieuwe jaar niet met een milieu overtreding door het vet in het riool te lozen.

Door gestold oliebollen- en frituurvet kunnen de persleidingen naar de waterzuiveringsinstallatie (rwzi) verstopt raken. Ook kunnen onderdelen van de zuivering door het vet vastlopen waardoor de zuiveringsinstallatie niet voldoende functioneert. Dat is niet goed voor het milieu. Het waterschap dat verantwoordelijk is voor de kwaliteit van de rwzi, vraagt u om gebruikt vet aan te bieden aan de stadswerf of supermarkt. U kunt het vet in een plastic fles of container gieten.

Waar?
In Spijkenisse kunt u het vet bij Reinis brengen, maar ook bij supermarkt Plus op winkelcentrum Akkerhof en bij supermarkt AH op winkelcentrum Sterrenhof. Bernissers kunnen het vet afgeven bij CoopCompact Van Heest in Abbenbroek en Rozenburgers kunnen terecht bij Plus aan de Emmastraat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant