Afbeelding
Foto: pixabay.com

GroenLinks roept op tot vuurwerkverbod in Nissewaard

Politiek 857 keer gelezen

De gemeente Nissewaard zou, net als omliggende gemeenten zoals Rotterdam al het geval is, een vuurwerkverbod voor de jaarwisseling moeten instellen. De zorg in de regio heeft het ontzettend druk door Corona. Er wordt steeds meer reguliere zorg uitgesteld. Het is dan niet te rijmen dat wij rond de jaarwisseling hier nog eens extra slachtoffers van vuurwerk bijkomen. Uit meerdere landelijke onderzoeken is al gebleken dat het grootste gedeelte van de Nederlanders voor een vuurwerkverbod is. Afgelopen jaarwisseling is al duidelijk geworden dat een vuurwerkverbod lijdt tot veel minder slachtoffers en overlast.

Lijsttrekker Vera Bik van GroenLinks Nissewaard zegt hierover: ‘Een klasgenoot van mij is zijn oog kwijtgeraakt door andermans vuurwerk, miljoenen huisdieren zitten elk jaar in de stress rond de jaarwisseling door al dat geknal en 1 januari een verfrissende wandeling maken is er niet bij omdat er vaak nog zoveel fijnstof, stank en giftige stoffen in de lucht hangen.’

GroenLinks Nissewaard roept daarom de gemeente op om ongeacht hetgeen in Den Haag besloten wordt, nu al zelf de verantwoordelijkheid te nemen en voor de komende jaarwisseling een vuurwerkverbod in te stellen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant