Afbeelding

Bernisse start participatieproces over Spuikade

Actueel 55 keer gelezen

Bernisse - De gemeente Bernisse wil aan bewoners van Geervliet en belanghebbenden vragen wat er met het terrein aan de Spuikade moet gebeuren. Het terrein aan de Spuikade waar het om gaat ligt aan de buitenrand van het oude centrum. Het terrein werd vaak als vrachtwagenparkeerplaats gebruikt en maakt een wat rommelige indruk. De grond is eigendom van de gemeente Bernisse en heeft een oppervlakte van 1.970 m2 .

Entree van het dorp
Geervliet heeft een beschermd dorpsgezicht met een mooie historische kern, oude gebouwen en smalle straatjes. Het oorspronkelijke karakter van het dorp moet zoveel mogelijk behouden blijven. Het terrein aan de Spuikade heeft niet de mooie uitstraling en parkachtige sfeer die in het overige deel van de Spuikade heerst. Daarnaast ligt het de grond aan een entree van Geervliet. Het is in het belang van het dorp, als deze entree ook een mooie uitstraling krijgt. De gemeente wil daarom in  gesprek met de bewoners over de invulling van het terrein.

Kernplatforms
De gemeente Bernisse start met kerngericht werken. Samen met inwoners en maatschappelijke organisaties wil de gemeente kernplatforms inrichten. Via de kernplatforms denken, praten en doen bewoners mee om de leefbaarheid in de kernen te versterken en te behouden. Door participatie wil de gemeente inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties zo vroeg mogelijk betrekken en invloed geven op beleid en plannen. Naast het opzetten van een kernplatform, pakt de gemeente Bernisse in elke kern concrete projecten op, die erop gericht zijn de leefbaarheid in de kern te bevorderen. Het project Spuikade is daar een voorbeeld van.

Analyse en onderzoek deelname
Bij leefbaarheidsprojecten wil de gemeente eerst een duidelijk beeld krijgen over de situatie, de problemen en de partijen die er bij betrokkenen zijn. Na deze eerste analyse worden inwoners en andere belanghebbenden betrokken om te zoeken naar een gezamenlijke oplossing. Op dit moment benadert de gemeente sleutelfiguren en bewoners om te peilen, hoe groot de belangstelling van de inwoners van Geervliet is om deel te nemen aan dit project. Afhankelijk van de uitkomst werkt de gemeente het participatieproces verder uit.

Start participatieproces voorjaar 2014
De gemeente start in het voorjaar van 2014 met het participatieproces over de Spuikade. Bewoners, die graag willen meedenken en meedoen kunnen zich vanaf 6 januari aanmelden bij het team Kerngericht Werken & Participatie van de gemeente Bernisse, telefoon  0181-667289, email: kw@gemeentebernisse.nl.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant