Afbeelding

Gezocht: informatie en beeldmateriaal

Actueel 58 keer gelezen

Regio - Regionaal filmplatform De Eenhoorn is samen met het Streekarchief Voorne-Putten een project gestart waarbij oud filmmateriaal uit het streekarchief wordt bewerkt tot eigentijdse videopresentaties over de geschiedenis van Voorne-Putten.

De voornamelijk 8 en 16 mm filmpjes van het streekarchief worden gedigitaliseerd, zonder het oude karakter uit het oog te verliezen. De makers van de film worden altijd vermeld. Twee delen zijn inmiddels klaar voor vertoning. De eerste aflevering (http://youtu.be/JcAZLyWJp0g) gaat over de Watersnoodramp van 1953, nu zo’n zestig jaar geleden. Aflevering twee (http://youtu.be/TTgFU6SUU2E) laat het ontstaan van het Brielse Meer zien; dit gebeurde door de aanleg van de Brielse Maasdam.

Voor de voortgang en uitbreiding van het project is het platform op zoek naar meer beeldmateriaal en informatie. In het bijzonder vragen zij de videogroepen op Voorne-Putten en aangrenzende gebieden om hierover contact op te nemen met hun leden en om met hen dit project verder op te zetten en uit te werken. Een eerder verspreid persbericht heeft al een aantal reacties opgeleverd. Het platform hoopt dat er nog vele zullen volgen om deze prachtige regio te promoten en de geschiedenis ervan toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Beschikt u over beeldmateriaal of nadere informatie? Neem dan contact op met het Streekarchief: website www.streekarchiefvpr.nl, telefoon 0181-418043, e-mail info@streekarchiefvpr.nl. Meer informatie over filmplatform De Eenhoorn: website www.filmplatformdeeenhoorn.nl, e-mailinfo@filmplatformdeeenhoorn.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant