Zuidland hekkensluiter na nederlaag tegen Zaamslag

Sport 70 keer gelezen

Zaamslag: Zuidland heeft zich afgelopen zaterdag een slechte dienst bewezen door de cruciale degradatiewedstrijd in het Zeeuwse Zaamslag tegen de club met die naam met 2-1 (0-0) te verliezen. De Slanders zijn daarmee in de zespuntenwedstrijd op de laatste plaats in de eerste klasse C terecht gekomen. ‘Het is nu twee voor twaalf,’ stelde Tom Larssen met klem. ‘Als we niet snel 360 graden omdraaien, dan dreigen we de slag te gaan verliezen,’ wees de trainer van Zuidland op de vier punten achterstand op strohalm Drechtstreek. ‘We zullen na de winterstop moeten winnen van Drechtstreek, want verliezen we, dan wordt het met de wedstrijden tegen Heerjansdam en Spijkenisse ikn het vooruitzicht een moeilijk verhaal.’ Zuidland leek de Zeeuwse opponent in het eerste halfuur te overspelen, maar achtereenvolgens Jeffrey Duijnstee, Marcel van den Berg en Corly Bazoer lieten alleen voor de overigens uitstekende doelman Mitchell Braafhart riante één op één kansen liggen. Cory Bazoer knalde tien minuten voor rust nog een keer op de onderkant van de lat. Zuidland ondervond in het tweede deel meer tegenstand van de keihard werkende Zeeuwen. De eerste kans was echter voor Robin van Buuren, maar de kanthalf ondervond met diens inzet vlak na rust de klasse van de doelwachter. Op het uur was het Mario de Fouw, die even daarvoor de paal raakte, die zijn ploeg op 1-0 bracht. Tien minuten later trok Jeffrey Duijnstee de plooien weer glad door de bal vanuit het niets langs doelman Braafhart te peren: 1-1. ‘Op dat moment had ik het idee over Zaamslag heen te gaan, maar als je zoveel kansen blijft missen, vraag ik me af of de keeper soms eerst opzij moet stappen om de ballen binnen te schieten.’ Tien minuten voor tijd kregen de bezoekers het deksel op de neus, toen Ivo Verstraeten deed wat even daarvoor Jeffrey Duijnstee verzuimde, scoren: 2-1. De nederlaag van Zuidland was heel duur, want ook concurrent Drechtstreek won met 0-1 bij Nieuw-Lekkerland en VVGZ won met 2-0 van Zwervers. Bij Zuidland ontbraken de geschorsten Roy van Vugt en Patrick Alimasi

Zuidland: Robin van Leeuwen; Patrick Monteiro, Frank Molendijk, Marcel van den Berg, Mark Snijder; Clint van de Veerdonk (30. Maurice Wolters), Robert Michilsen (70. Romeo Rommy), Robin van Buuren; Runell Martis (80. Ramon van de Bie), Jeffrey Duinstee, Corly Bazoer.