Foto's: Peter de Jong

SCO ’63 (za) boekt belangrijke zege tegen DVV ‘09

Sport 115 keer gelezen

Spijkenisse: De zaterdagvoetballers van SCO ’63 hebben een belangrijke 2-0 (1-0) overwinning behaald tegen DVV ’09. De mannen van trainer Ronald van der Zalm zijn met die uitslag nog altijd ongeslagen betreffende de stand om de tweede periodetitel en nemen daarbij in de vierde klasse F de derde plaats over van de club uit Dirksland. ‘We zijn in een stijgende lijn, hebben in de laatste vier wedstrijden 14 keer gescoord en achterin de nul gehouden. Dat betekent dat de organisatie staat en we op de juiste momenten scoren.’ Dat laatste deden de Spijkenissers, die uitkwamen zonder Zakaria Cheikh, in een gelijkwaardige wedstrijd ook tegen DVV ’09. De eerste helft speelde zich voornamelijk af tussen de zestienmetergebieden. Tien minuten voor rust belandde de bal na een Dirkslands foutje voor de voeten van Marcel Pieke, die vrij mocht oprukken, de doelman omspeelde en de bal vervolgens in het lege doel deponeerde: 1-0. ‘Ik heb tijdens de rust gezegd meer over de zijkanten te spelen. DVV speelde veel lang en loerde op de afvallende bal, maar we hebben niets weg gegeven.’ SCO ’63 kwam na de wijze woorden van hun trainer scherp uit de kleedkamer. Ver in blessuretijd viel dan toch de verlossende treffer van Mitchell Boonstoppel: 2-0. ‘Ik kreeg met de dubieuze leiding het idee dat we in de tweede helft tegen twaalf man speelde. De scheids liet onnodig lang doorspelen. DVV kreeg enkele mogelijkheden en wij hebben nagelaten om het beter uit te spelen. Maar goed, we zijn op de goede weg,’ aldus Ronald van der Zalm. SCO ’63 speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur uit tegen Simonshaven

SCO ’63 (za): Jerome van Oosten; Jasper Mulder, Michael Snijders, Arno van Lieshout, Bryan Roobol; Camillio Buskop, Bob Kloppenburg; Andrew van Hilst; Mitchell Boonstoppel, Marcel Pieke, Sherman Concetion (85. Reynold Moline).