Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Themamiddag Taalontwikkeling en Taalstimulering

Algemeen 564 keer gelezen

Spijkenisse - Vanmiddag opende wethouder Struijk de themamiddag taalontwikkeling en taalstimulering bij 2 tot 6 jarigen.

De bijeenkomst werd georganiseerd voor medewerkers werkzaam bij de vroeg- en voorschoolse educatie (VVE) en het basisonderwijs. De themabijeenkomsten worden twee keer per jaar georganiseerd.

De gemeente heeft hier o.m. tot taak ‘een warme overdracht’ te bereiken tussen peuteropvang en het basisonderwijs. Pedagogisch medewerkers, VVE coaches, zorgcoördinatoren en kinderopvangmedewerkers delen kennis en ervaring met elkaar.

Een vroege taalachterstand kan leiden tot een gemiste aansluiting in de startsituatie van het kind en een vroege ontwikkelingsachterstand. Eerste signalen voor een mogelijke taalachterstand komen van het Bureau voor Jeugd en Gezin (voorheen het consultatiebureau). Aansluitend is er in het VVE traject gerichte aandacht voor taalontwikkeling en taalstimulering. Behalve voorlezen, bevragen, het inbrengen van eigen ervaringen van het kind wordt er ingezet op het spelelement.  Spelen is wat kinderen het liefst doen, er worden grenzen verlegd, in woord en gebaar afspraken gemaakt.

Ontwikkelingsachterstanden voorkomen, het kind zo kansrijk mogelijk laten opgroeien is wat deze medewerkers van een geslaagde themamiddag bindt.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant