Vovero legt WIK/Univé vuur tot aan de schenen

Sport 84 keer gelezen

Rozenburg: De volleyballers van Vovero hebben het WIK/Univé 3 met een 1-3 (25-16, 23-25, 22-25, 22-25) nederlaag zo moeilijk mogelijk gemaakt. De koploper in de regio eerste klasse A uit Groot Ammers had in De Rozet alle moeite om de Rozenburgers van zich af te schudden. De formatie van coach Madelon Spee nam met Brian Zonneveld als spelverder en sterke blokker voor de geblesseerde Adrie van de Born brutaal de leiding door de eerste set winnend af te sluiten: 25-16. De bezoekers waren kennelijk geschrokken van de kracht van de Rozenburgse middenmoter, want in set twee sloegen zij meteen een gat van zes punten. ‘Toch kwamen we nog terug, maar het verschil was te groot om het gat te dichten.’ Hoewel de derde set anders doet vermoeden liep Vovero met een achterstand van zes punten voornamelijk achter de feiten aan. Dat de thuisclub nog kon terugkomen tot 22-25 had te maken met de gemakzucht bij de spelers van WIK. Vovero probeerde de opgelopen schade in de vierde set te repareren, nam een voorsprong met een marge van vier punten, maar WIK toonde in de finale het ware gezicht van de koploper. ‘We hebben een goede wedstrijd gespeeld met een iets beter WIK,’ besloot Madelon Spee. Bij Vovero, dat aanstaande vrijdagavond om 21.00 uur moet aantreden in De Lockhorst tegen medemiddenmoter Sliedrecht Sport 5, ontbrak verder Niek Vos

Vovero (mannen): Michel Taillie (aanvoerder), Peter Doorduin, Folkert van Staalduinen, Michael Burger, Brian Zonneveld, Steven van Woerkom, Laurens Siddré.