The Hurricanes kampioen na krappe zege op Binnenland

Sport 129 keer gelezen

Barendrecht: De basketbalsters van The Hurricanes zijn kampioen geworden in de regio eerste klasse C. De vrouwenequipe uit Spijkenisse behaalde de titel na een nipte 34-38 (11-9, 5-6 (16-15), 5-15, 13-8) overwinning in de regiotopper tegen Binnenland 3. De spanning in de zinderende tweekamp in de Driesprong in Barendrecht was vanaf de eerste tot en met de laatste minuut voelbaar. De formatie van de coaches Gino Wolvenkamp en Petra van Halderen had bij rust een minimale 16-15 achterstand, maar boog deze in de derde periode om in een 21-30 voorsprong. ‘De overwinning was zeker nog niet binnen, want Binnenland kwam nog gevaarlijk terug, maar uiteindelijk hebben we het toch gered,’ sprak Petra van Halderen haar tevredenheid uit over de nog ongeslagen ploeg. ‘Beide ploegen speelden zone, waardoor je nauwelijks door het centrum kon heenkomen en gedwongen werd om van afstand te schieten.’ Even was er de vrees voor een nederlaag, toen The Hurricanes in part één vrij rap op een 9-3 achterstand werd gezet. De veerkracht bij de karaktervolle Spijkenisser basketbalequipe was echter groot, want het kwam terug tot 11-9. ‘Het was een leuke gelijkwaardige wedstrijd, waarin Binnenland zelfs nog een eigen punt maakte. Maar goed, dit was een topper, die wij op eigen kracht hebben gewonnen,’ besloot Petra van Halderen. The Hurricanes heeft op plaats één vier punten voorsprong op BV Voorne. De vrouwen van The Hurricanes spelen als toetje, maar wel om Keizers Baard, aanstaande zaterdag in Brielle de topper tegen BV Voorne. ‘We willen ook de laatste wedstrijd winnend afsluiten,’ aldus de immer strijdbare coach Petra van Halderen. De topper in de Dukdalf begint om 15.15 uur

The Hurricanes: Marloes Steens (6 pnt.), Nikki van Hal (13 pnt.), Sophie van Driel, Thao Nguyen (5), Caitlin van Eenennaam, Marjolein van der Waal (4 pnt.), Emma Hesselink, Weronica Sawko (4 pnt.), Wendy Verbeeke (4 pnt.).