De dames van de receptie zijn uw eerste aanspreekpunt.
De dames van de receptie zijn uw eerste aanspreekpunt. Foto: Madeleine de Haas.

Ouwerkerk Notariaat voor duidelijk advies

Algemeen 590 keer gelezen

Spijkenisse - Huwelijksvoorwaarden, samenlevingscontract, testament, huis kopen en verkopen, een erfenis? Voor al deze zaken moet je naar een notaris.

In 2005 zocht toenmalig notaris Ruud Gores een opvolger voor zijn praktijk aan de Raadhuislaan in Spijkenisse. Ron Ouwerkerk liep drie jaar als kandidaat-notaris mee en nam daarna de praktijk over. In april dit jaar werd de Raadhuislaan verlaten en vanaf dat moment is Ouwerkerk Notariaat gevestigd aan de Boyleweg 8, tegenover de woonboulevard. 

Het pand is van binnen helemaal gestript en toekomstbestendig gemaakt. De entree is ook toegankelijk voor minder-validen en binnen zijn er geen drempels. ‘We hebben het meteen goed aangepakt’, vertelt kantoormanager Nicoletta van Oel-Ouwerkerk. ‘De ventilatie en koeling/verwarming wordt geregeld via de nieuwste technieken.’ Ook in de spreekkamers, binnen het notariaat passeerkamers genoemd, is de nieuwste technologie aanwezig. Alle kamers zijn uitgerust met grote schermen en webcams, zodat ook digitaal contact mogelijk is. Het nieuwe kantoor is een kleurrijk kantoor geworden. Alle kamers hebben een andere kleur en aankleding, en een moderne en gezellige uitstraling. Ook de wachtruimte straalt een gemoedelijke sfeer uit die versterkt wordt door een koffieapparaat dat de bonen maalt zodra u uw keuze gemaakt heeft. ‘We zijn een praktijk waar iedereen welkom is; geen vraag is te gek.’ Dit alles zorgt ervoor dat de drempel om bij deze notaris binnen te stappen verlaagd wordt.

‘We hebben zowel een grote onroerend goed praktijk als een grote familiepraktijk’, gaat Nicoletta verder. Ook de ondernemingsrechtpraktijk is groeiende. Denk daarbij aan de oprichting van een stichting of BV en het overdragen van aandelen. In de familiepraktijk worden veel nalatenschappen, testamenten en samenlevingscontracten opgesteld. De laatste ontwikkeling is de groeiende vraag naar levenstestamenten. ‘Na de Covid-19 periode zijn mensen zich er meer van bewust dat er iets kan gebeuren in je leven wat je niet in de hand hebt. Wat bijvoorbeeld als er iets gebeurt en je kunt niet meer aangeven wat je wilt? Met andere woorden: als je zoals het heet wilsonbekwaam bent. Met een levenstestament kun je aangeven wat er dient te gebeuren als je in een situatie terecht komt waarin je door ziekte en ongeval niet meer in staat bent om de zaken zelf te regelen. Ook bepaal je wie dan de beslissingen mag nemen zowel op financieel als op medisch gebied.’ Het levenstestament geldt voor de periode dat u in leven bent; zaken die geregeld moeten worden na uw overlijden legt u vast in een “gewoon” testament. Nicoletta: ‘Het is raadzaam om iedere 5 jaar of bij veranderde levensomstandigheden het testament nog eens te bekijken. Sluit het nog aan bij uw situatie?’

‘Het notariaat is een mooi vak’, aldus Nicoletta. ‘Het is alles behalve saai, maar juist heel divers. Je moet wel heel secuur zijn.’ Door de groeiende praktijk en de verhuizing is er ruimte voor nieuwe collega’s. ‘We zijn bijvoorbeeld nog op zoek naar een kandidaat notaris.’ Niet alleen de collega’s maken het kantoor tot wat het is, maar ook de banken, de makelaars en de tussenpersonen waar mee samengewerkt wordt. ‘Daar zijn we dankbaar voor en dat mag best gezegd worden’, zegt Nicoletta tot besluit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant