Afbeelding
column

Mooi, of toch niet?

Algemeen 131 keer gelezen

Mooi toch dat we in een vrij land leven en bijna alles kunnen doen en laten. Mogen zeggen wat we willen en overal kunnen gaan en staan. Tenminste daar lijkt het op. Toch worden we steeds meer gecontroleerd en dat is niet altijd mooi. Zo kan aan de hand van ons onmisbare mobieltje altijd worden nagegaan waar we ons bevinden Tenzij we dat ding uitzetten maar wie doet dat tegenwoordig nog? Je moet toch altijd en overal bereikbaar zijn en wilt toch niets missen?

Daar komt bij dat je als je ergens wilt gaan eten of slapen, genieten van kunst of theater je de corona app op je mobiel moet hebben. Toch vreemd vind ik. Als je bij de snackbar een patatje oorlog of kapsalon (geen hoogstaande culinaire gerechten trouwens) wilt gaan halen moet je app laten zien al staat er verder niemand in de zaak. Loop je een grote supermarkten binnen waar het stervensdruk kan zijn, is er niemand die er naar vraagt.

En dat alles omdat Covid alweer zijn kop opsteekt. Dus lopen de ziekenhuizen weer langzaamaan vol. Niet zo mooi, daar had onze demissionaire club wel iets aan kunnen doen. Wat denk je van uitbreiding van het aantal bedden en versnelde opleiding van verplegend personeel? Het is tenslotte al ruim 1,5 jaar bekend dat er aan beiden een tekort is. Of is het dan boerenlogica om te denken dat je dat als eerste aanpakt?

Volgens mij werd ons verteld dat het mooi zou zijn als rond de 85% van de bevolking gevaccineerd zou zijn. Dan konden we de crisis het hoofd bieden. Nu zitten we bijna zo ver en blijkt dat niet het geval te zijn. En ook dat de 2 injecties niet voldoende zijn en ze bij de ouderen ook niet voldoende werken, dat er een 3e moet komen. Dat is helemaal niet mooi! Zeker omdat er natuurlijk weer gesteggeld wordt over wie wel en wie niet die 3e prik moet krijgen. En dat er weer een lockdown dreigt te komen, hoe zo: doen en laten wat we willen? Vandaag, zondag, was het prachtig weer en was het buiten in de polder schitterend. Dan is Voorne-Putten ontzettend mooi. Laten we dat maar onthouden en van genieten, dan blijft het leven in deze rare tijd toch een beetje mooi.

Fred Lorsheijd

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant