Marley in actie.
Marley in actie. Privéfoto

Nissewaard in Beweging

Algemeen 371 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere week een sport of activiteit, door de ogen van een sportliefhebber, sporter, of sport/activiteitenaanbieder uit Nissewaard. Ze delen hiermee hun passie voor hun sport. Hierdoor krijgt u als lezer een kijkje achter de schermen van een sport of activiteit. 

Deze week delen we de passie voor de sport Stuntsteppen van Marley Roos. 

De step was oorspronkelijk gemaakt om vroeger spullen mee te vervoeren. Na de tweede wereldoorlog werd de step een speelgoed voor kinderen. Sinds de jaren zeventig, werd de step steeds populairder bij volwassenen. Begin deze eeuw werd het stunten met de step populair en anno 2021 is het stuntsteppen een heuse sport, met wedstrijden en kampioenschappen over de hele wereld. Marley is zes jaar, komt uit Spijkenisse en zit in groep vier van de basisschool. Sinds anderhalf jaar is hij fanatiek aan het stuntsteppen. Samen met zijn vriend Dré bezoeken ze wekelijks hun favorieten skateparken of proberen ze een nieuw skatepark of -baan uit. ‘De nieuwe skatebaan in Spijkenisse is een mooie plek om te oefenen’, zegt Marley vol passie. In de nabije regio zijn mooie skateparken te vinden. Als het slecht weer is gaan de jongens naar de indoor skatebaan in Den Haag of Rotterdam.

‘Als ik in november zeven jaar wordt, krijg ik een nieuwe stuntstep voor mijn verjaardag!’, meldt Marley met een stralend gezicht. Hij vindt het vooral gaaf om te merken dat hij steeds meer kan én gaat durven met het stuntsteppen. De meeste mede steppers helpen elkaar bij lastige tricks en moedigen elkaar aan. Bij tricks moeten we denken aan een tailwhip, back flip, front flip, bunny hop en nog veel meer. `Hiervoor moet goed geoefend worden, er zitten hele lastige tussen’, aldus deze jonge kenner. Marley draagt tijdens zijn sport de juiste beschermmiddelen. Zo draagt hij een helm, kniebeschermers en een bitje. Deze stuntstepper raadt iedereen aan om zichzelf te beschermen tijdens deze sport! ‘ Want je kunt soms écht heel hard vallen, dit is mij ook al gebeurt’, verzekert Marley ons. 

Stuntsteppen is voor alle leeftijden, maar je moet wel een beetje lef hebben. 

Als je van snelheid en avontuur houdt, dan is dit echt iets voor jou. Ben je al vaak in het skatepark of op straat aan het skaten of steppen, dan kun je overwegen de switch naar een stuntstep te maken. Maar ook als je nog helemaal geen ervaring hebt met steppen kan een stuntstep echt iets voor jou zijn. Stuntsteppen doe je individueel en men komt samen in het skatepark. 

Wil je kennismaken met stuntsteppen of (nieuwe) tricks leren? Bezoek dan het Skatepark in de wijk Groenenwoud in Spijkenisse.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant