Rozenburg heeft geen moeite met VV Pernis

Sport 126 keer gelezen

Pernis – Rozenburg heeft zaterdag een broodnodige overwinning behaald op VV Pernis, waar de ploeg nu nog maar een punt achterstand op heeft. De formatie van Rob Vuik won het duel met 1-4. Bij rust stond het 1-2. Toch ging het niet direct vanaf het begin goed met de Rozenburgers. De thuisploeg kwam op De Madroel op voorsprong dankzij een treffer van Valerie Silva. Lang duurde het niet voordat het team uit deelgemeente Pernis kon feestvieren. Gelukkig voor Rozenburg was het Eric Don die voor de gelijkmaker wist te zorgen. Nog voor de thee was het Jeroen van Balen die voor de voorsprong van Rozenburg wist te tekenen.

Na de thee had VV Pernis nog wel wat kansen, maar deed het daar niet veel mee en had Stephan van Asperen het in het doel bij Rozenburg niet echt moeilijk. Tot twee keer toe was het Gerson Almeida die het doel wist te vinden en de eindstand op 1-4 te bepalen. ‘We startten best goed. Na rust deden we het ook nog tien minuten goed. We hadden de kans op de gelijkmaker, 2-2. Dat lukte niet. We snakken naar de winterstop. Dan komt onder meer Raymond Barendregt terug. Hopelijk kruipen we dan omhoog’, zegt Hans de Rover van de thuisploeg. Bij Rozenburg was er blijdschap. ‘Dit was een terecht overwinning. Zij hebben toch gevestigde namen op hun spelerslijst staan. Wij hebben het als ploeg goed gedaan. Het was een heel erg sportief duel. Op het moment dat we op 1-0 achterstand kwamen, hadden we met onze kansen al 0-2 voor moeten staan. Als we volgende week ook een goed resultaat tegen Strijen kunnen neerzetten dan gaan we met een uitstekend gevoel de winterstop in’, zegt trainer Rob Vuik namens de Rozenburgers. Rozenburg staat nu twaalfde op ranglijst met een punt achterstand op Pernis en CWO, die ploegen spelen zaterdag ook tegen elkaar.