Afbeelding

VV Brielle laat punten liggen bij SC Botlek

Sport 127 keer gelezen

Spijkenisse - VV Brielle heeft zaterdag niet weten te winnen in het streekduel met SC Botlek. Het duel eindigde zonder doelpunten. Voor SC Botlek was dat vooral voor rust uitstekend. Toen was VV Brielle de ploeg die het meeste in de aanval was. De formatie van Steef Buijs kon erg makkelijk voetballen in Spijkenisse. Het duel startte met een vertraging van bijna een uur. Nadat de pupil van de week had gescoord en beide ploegen wilde gaan aftrappen schoot een Briellenaar de bal naar de scheidsrechter, die werd licht geraakt en was dusdanig geblesseerd dat hij niet kon beginnen aan het duel. ‘Ik heb dit nog niet meegemaakt in de 25 jaar dat ik fluit. Ik vind het erg vervelend, maar ik kan geen duel meer leiden tot na de winterstop, vermoed ik’, zegt arbiter Jan van Eersel uit Ridderkerk. Snel werd er door SC Botlek naar een vervanger gebeld en tegen half vier kon het duel alsnog van start gaan onder leiding van Heenvlieter Bert van Katwijk. Na een kwartier was er de eerste kans voor de gasten via Sander Arkenbout, maar de bal ging naast het doel van Leroy van Oosten. Niet veel later probeerde Robin de Ridder en Gijs van den Ende het nog, maar Van Oosten pareerde de bal. Na een half uur dacht Van den Ende te scoren, maar was het Patrick Klaris die de bal nog van de doellijn kon houden. Voor de Spijkenissers was John Ackon nog gevaarlijk, maar doelman Jamie de Jong, die Sander van Eck verving bij Brielle vanwege droevige familieomstandigheden, was sneller. Kort voor de thee was het SEvket Kasaroglu die zijn inzet gered zag worden door Tim Stolk.

Na de thee was de inzet van Brielle een stuk minder. Eerst ging een vrije trap van Brian Smits naast. Vervolgens werd een kopbal van Robin de Ridder gered door doelman Van Oosten. Na drie kwart van het duel kwam SC Botlek echt onder de druk van Brielle vandaan. Een schot van Nasser Abdalla werd gekeerd. In het drukke strafschop gebied probeerde menigeen van de thuisploeg het, om de bal in het doel te krijgen, maar het lukte maar niet voor de Spijkenissers. Een schot van de Briellenaren van Brian Smits werd gered en Danny Kraijema kreeg de bal niet in het doel van SC Botlek. Tien minuten voor tijd was het Nasser Abdalla, die de bal niet in de touwen kreeg en kort voor tijd werd Sevket Kasaroglu gevloerd bij de Spijkenissers, maar die kregen geen strafschop. Eerder kreeg VV Brielle dat ook niet, dus was de 0-0 uitslag niet meer dan terecht.


Aan twee kanten kon men leven met de puntendeling van zaterdag. ‘Het ontbrak ons in deze wedstrijd aan doeltreffendheid. Voor rust waren wij de aanvallende ploeg. Na rust hebben wij echt niet goed gespeeld. Als je punten verliest komt het nooit goed uit, maar ik vind dat 0-0 een hele juiste weergave van dit duel is’, meent Steef Buijs namens Brielle. ‘We hebben allebei de kansen gehad. We worden allebei een strafschop onthouden. Uiteindelijk kan ik hier echt wel mee leven’, zegt Rinus Schrijver namens SC Botlek. De derby tussen Botlek en Brielle werd voor het eerst in de tweede klasse gespeeld. ‘Bij ons leeft dat niet zo. Ik heb niets aan de jongens gemerkt. Dat ligt voor het duel met Hellevoetsluis voor komende zaterdag anders denk ik’, zegt Buijs over de derby. Bij de Spijkenissers lag dit anders. ‘Dit zien wij als een hele leuke derby en we spelen dan ook nog tegen de koploper. Het is voor ons een uitdaging om hiervan punten te pakken. Ik hoefde de jongens voor dit duel niet te motiveren”, zegt Rinus Schrijver, die zaterdag met zijn team bij NSVV speelt.

Bijzonderheden:
Scheidsrechter Bert van Katwijk uit Heenvliet gaf gele kaarten aan John Lopez Cruz (SC Botlek) en Brian Smits (VV Brielle). Hij verving Jan van Eersel uit Ridderkerk, die kort voor het eerste fluitsignaal geblesseerd raakte door een kuitblessure.

Opstelling SC Botlek:
Leroy van Oosten; Earl Starke, Dave Leurs, Kevin Michilsen, Patrick Klaris;  Nikvan de Geer (82  Thon Arp), John Lopes Cruz,  Ricardo de Winter; Nasser Abdalla, John  Ackon en Jordy de Winter (67 Glenn Meeles).

Opstelling VV Brielle:
Jaimie de Jong; Marvin Godschalk,  Tim Stolk, Danny Kraijema, Steven Pieternella; Gijs van den Ende, Robin de Ridder, Brian Smits (86 Joao Ramos Silva); Timo Blom,  AiltonLima Silva (70 Regillio van Buuren)en Sander Arkenbout (81 Thomas van Schayk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant