Op de step voor het goede doel.
Op de step voor het goede doel. Foto: Roel van Deursen

Nissewaard in beweging

Algemeen 384 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere week een sport of activiteit, door de ogen van een sportliefhebber, sporter, of sport/activiteitenaanbieder uit Nissewaard. Ze delen hiermee hun passie voor hun sport. Hierdoor krijgt u als lezer een kijkje achter de schermen van een sport of activiteit. Deze week delen we de passie voor de sport Steppen van Nick Gardenier. 

Nick is (mede)oprichter van de Antwerpen Steppers in Spijkenisse. In 2013 kwam Nick voor het eerst in aanraking met deze sport. Hij werd toen uitgenodigd door Joop van der Hor, van de toenmalige New York Steppers. Hij vroeg Nick of hij interesse had in een goede doelentocht voor de toenmalige stichting Hartsdromen. Deze tocht van zo’n 250 kilometer, ging van Spijkenisse naar Antwerpen en terug. Volledig volbracht op de driepersoonsteps. Deze steps zijn als pronkstuk te bewonderen op de rotonde bij de Dorpskerk in Hoogvliet.

In 2019 is er wederom van Spijkenisse naar Antwerpen gestept en terug. Toen voor stichting Villa Joep. ‘Tijdens deze tocht hebben we € 22.222,22 opgehaald. Afgelopen augustus hebben wij op onze driepersoonsteps, welke gemaakt en gesponsord zijn door TCR Heijplaat in Rotterdam, vierentwintig uur gestept voor Diergaarde Blijdorp. Dit leverde € 8.040,00 op’, zo verteld Nick trots. ‘Begin 2020 hebben wij de stichting Sport Zeskamp Hoogvliet mogen overnemen van de New York Steppers. We hebben onszelf de Antwerpen Steppers genoemd, gezien onze historie.’

Steppen is voor alle leeftijden. Wie heeft er vroeger als kind niet gestept? De kickbikes steps zijn er in verschillende maten en types. ‘Ik ben zo enthousiast over deze sport omdat het heerlijk is om te doen. Ik doe zelf ook aan hardlopen en wielrennen. Steppen is zo’n heerlijke sport om te beoefenen. In principe is het dezelfde beweging als hardlopen, alleen zonder belasting op de enkels en knieën. Het bereik is dubbel zo groot, omdat je harder gaat’, aldus de fanatieke Nick. 

Volgens Nick is steppen voor iedereen aan te bevelen. Goed voor de conditie en aan te raden voor diegene die niet meer kunnen of mogen hardlopen. Deze steppers oefenen één keer per week op de woensdagavond. Dit gebeurt op de normale kickbikes. Als er genoeg animo is dan worden driepersoonsteps gebruikt. Dit vergt een goede conditie én samenwerking. Het steppen op de driepersoonstep is een heuse workout! 

‘Uiteindelijk doen we het voor het goede doel, om zoveel mogelijk goede doelen te kunnen blijven steunen met onze steptochten. Mensen die graag in aanraking willen komen met deze sport of mee willen doen met een tocht die wij organiseren, kunnen voor verdere info kijken op onze Facebookpagina van de Antwerpen Steppers of mailen naar antwerpen-steppers@kpnmail.nl Wij hebben zelf acht kickbikes klaarstaan’, zo sluit Nick enthousiast af. Wie durft?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant