Bernisse stunt tegen koploper Hou Stand

Sport 49 keer gelezen

Heenvliet: De volleybalsters van Bernisse hebben door een 3-2 (25-23, 25-14, 22-25, 20-25, 15-9) overwinning tegen Hou Stand de spanning aan de top van de regio tweede klasse A weer helemaal teruggebracht. De Bernissers delen samen met Hou Stand de tweede plaats met een achterstand van twee punten op lijstaanvoerder Erasmus Volley 2. ‘We hebben in de eerste twee sets heel goed gespeeld,’ stelde coach Edwin Ooms. ‘We raakten in de derde set met een 0-5 en 10-14 achterstand achterop, maar kwamen telkens terug tot 8-8 en 15-15. Dat we in de finaleset met 22-25 verloren was niet zo verrassend.’ Bernisse wilde de voorsprong in de vierde set koesteren, maar verloren door vermoeidheid de set met 20-25. ‘We hebben ons voor de laatste set nog één keer op scherp kunnen zetten en hebben het met 15-9 gered. Het was niet makkelijk, maar ik ben heel trots op de ploeg voor de wijze waarop zij de strijd zijn aangegaan. Maar het is gelukt,’ aldus de glunderende coach Edwin Ooms. ‘Dit is een mooie opsteker voor de komende derby in Hellevoetsluis tegen Ibis. De wedstrijd in De Morgenstont is vastgesteld om 17.30 uur. Gizelinde van der Zee kwam vanwege een blessure niet in actie.

Bernisse (vr.): Patricia Smits, Eugenie Verweel, Charlin van der Stoep, Sanne de Gier, Jolanda Pols, Belinda Verweel, Lisenka Brons, Aletta van der Ploeg, Yolande Baumann, Truus Verhoef.