Afbeelding

Griezelen in Nissewaard

Algemeen 2.898 keer gelezen

De griezeligste tijd van het jaar komt er weer aan: Halloween. En gelukkig mogen we dit jaar ook weer griezelen. Doe je mee? Hieronder een overzicht van de Halloween activiteiten die bij de redactie bekend zijn.

Geervliet
Op 30 oktober zijn er in Geervliet twee optocht. Vanaf 18.30 uur vertrekken groepjes met kinderen en ouders/verzorgers. Deze tocht is minder eng dan de tocht vanaf 20.00 uur. Ouders mogen dan mee lopen, maar het is niet verplicht. Start en eindpunt van de tocht zijn bij De Haveling. Inschrijven bij de startlocatie is verplicht. Kosten € 2,50 per kind. Meer informatie over de tocht is te vinden op de Facebookpagina van SKG.

Abbenbroek
Op 30 oktober kun je tussen 10.00 en 12.00 uur voor € 3,00 een pompoen uithollen in het Dorpshuis. aanmelden via mariellevanderhor@hotmail.com..

Om 18.30 uur start voor de ingang van het dorpshuis de Halloween optocht. Achter de muziekwagen aan wordt een route door het dorp gevolgd. De optocht is voor basisschoolleerlingen en hun ouders.

Vlinderkreek
Op 30 oktober is er vanaf 19.00 uur een trick or treat speurtocht door de Krekenbuurt. Verzamelen om 18.30 uur in Wijkcentrum De Kreek. Na afloop griezelen in buurttuin Vlinderkreek of in de tunnel of terror op de Houtskoolkreek. Aanmelden tot 27 oktober via vlinderkreek3@gmail.com

Schenkel
Op zaterdag 30 oktober is er een griezeltocht door de wijk Schenkel. In deze tocht neemt de organisatie je mee langs echte spookhuizen, de ene nog enger dan de andere. Durf jij bij ieder spookhuis ‘snoep of je leven!’ te roepen om snoep te krijgen?

Tijdens je aanmelding kan je kiezen of je wilt starten tussen 18.30 en 20.00 of tussen 20.00 en 21.30. Ook kan je bij de aanmelding eventuele allergieën doorgeven. Hoewel de buurtvereniging bij de spookhuizen haar uiterste best doen om hier zo goed mogelijk rekening mee te houden, ligt de uiteindelijke verantwoordelijkheid voor deze allergie te allen tijde bij de ouder/verzorger die meeloopt. De kosten per kind zijn €2,50, volwassenen lopen gratis mee. Per inschrijving is het verplicht om minimaal 1 ouder/verzorger mee te laten lopen. Inschrijven kan via buurtverenigingschenkel.nl

Symfonieplein
Stichting Bewonersorganisatie Symfonieplein organiseert op 30 oktober tussen 19.00 en 21.00 uur een Halloweenfeest. Er is geen lampionnenoptocht. Inschrijven kan via halloween.symfonieplein@gmail.com.. Na inschrijving wordt de route voor de snoephuizen gedeeld. Er zijn in de gehele wijk Vogelenzang Noord ca. 50 snoeppunten.

Spijkenisse Noord
De Halloweenoptocht door Spijkenisse Noord begint op 30 oktober om 18.00 uur met de eerste groep. Om 20.30 uur vertrekt de laatste groep vanaf wijkcentrum Noord. Tot 16 jaar mag enkel deelnemen met begeleiding. Zowel kinderen als volwassenen dienen zich in te schrijven via www.wijkcentrumnoord.nl Deelname kost € 1,00. Op 27 oktober kunnen ‘s middags en ‘s avonds bandjes opgehaald worden met inschrijvingsbewijs.

Hekelingen
Zaterdag 30 oktober kun je vanaf 19.00 uur een Trick or Treat lopen langs de deuren in Hekelingen. Startpunt is Emmalaan 4. Wil je meelopen of wil je als spookhuis meedoen? Mail dan naar halloweenhekelingen@hotmail.com

Gildenwijk
Tom Heemskerk organiseert een halloween activiteit op zaterdag 30 oktober van 19.00 tot 20.30 in deomgeving van het buurthuis aan de Wagenmaker. Meld je aan bij Tom via 0648205627 zodat er trick or treat route voor de kinderen gelopen kan worden.

Baarsveen
De bewoners van het Baarsveen organiseren 30 oktober een halloweenroute die eindigt met een minidisco. Start is om 18.30 uur, rond 20.00 uur begint de disco.

Laat de lezers mee griezelen en stuur uiterlijk 1 november foto’s voor de foto-impressie naar redactie@grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant