Afbeelding
Foto: Jan van der Ploeg

Iris Kay ontvangt Jilles Bruggeman Opsteker

Algemeen 422 keer gelezen

Schiedam - Maandagavond 11 oktober heeft wethouder Emancipatie, Wouter Struijk, van Nissewaard de Jilles Bruggeman Opsteker uitgereikt aan Iris Kay uit Spijkenisse. Zij ontving de onderscheiding voor haar inzet voor de LHBTI-plusgemeenschap in Nissewaard. 

Op Coming Out Day hadden zich in de Korenbeurs in Schiedam vele vertegenwoordigers uit de hele regio verzameld om een aantal inwoners uit hun stad of dorp te onderscheiden met de Opsteker.

Ontmoetingsplek
Iris Kay ontving de Opsteker voor Nissewaard. Zij had in 2018 wethouder Struijk laten weten dat zij en een aantal lotgenoten op zoek waren naar een veilige ruimte om bij elkaar te komen, zodat zij zichzelf konden zijn. Samen met Iris is Nissewaard op zoek gegaan naar een geschikte locatie. Die werd gevonden in Wijkgebouw ’t Centrum. Er is nu een enthousiaste groep LHBTI-plussers betrokken bij deze ontmoetingsplek. Er zijn 130 leden, divers wat betreft samenstelling en leeftijd, die online actief zijn. Om elkaar te ontmoeten, hoeven zij niet meer naar Rotterdam, maar zij kunnen bijna letterlijk om de hoek terecht. En Iris Kay is daar een belangrijke aanjager van geweest.

Activiteiten
Iris heeft er voor gezorgd dat er nu een veilige plek is, van waaruit diverse activiteiten worden georganiseerd voor de doelgroep. Van Pride Zwemmen tot een picknick, een speciale avond voor transpersonen bij een kledingwinkel tot een samenwerking met het jongerenwerk en de Bibliotheek de Boekenberg. Met dit netwerk geeft ze betekenis aan verbinding en zelforganisatie van LHBTI-plussers waar deze er eerder nog niet was.

Adviezen
Een trotse wethouder Struijk speldde haar de Opsteker op die bij de onderscheiding hoort op. Hij prees Iris ook voor haar inzet voor de transgemeenschap en dankte haar voor de adviezen die de gemeente Nissewaard van haar ontvangt als het gaat om de LHBTI-plusgemeenschap.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant