Wethouder Soeterboek 'prikte' de locatie officieel open.
Wethouder Soeterboek 'prikte' de locatie officieel open. Foto: Foto-OK.nl

Meer privacy voor daklozen op nieuwe locatie

Algemeen 481 keer gelezen

Spijkenisse - Begin september is de dak- en thuislozenopvang van het Leger des Heils vanuit de Industriestraat verhuisd naar de Hoeklaan.

Het pand is verbouwd, waarbij vooral de slaapkamers onder handen zijn genomen. Iedere dak- of thuisloze heeft een eigen kamer, zodat hij zich terug kan trekken als hij geen zin heeft om met de andere bewoners te praten. De kamers beschikken over een wastafel en er is ook een tv op de kamer. Het is dus niet nodig om de anderen op te zoeken.

Op de oude locatie waren enkel vierpersoonskamers. Privacy was ver te zoeken en door de coronamaatregelen konden er niet veel mensen opgevangen worden omdat de afstand niet nageleefd kon worden. Deze ontwikkelingen zorgden er voor dat er vaart gezet werd achter de verhuizing.

In de recreatieruimte/woonkamer in het nieuwe pand is het mogelijk om gezamenlijk tv te kijken, maar de bewoners kunnen ook schaken of een potje tafelvoetbal spelen. In het pand zijn twee keukens. Om beurten koken de bewoners voor elkaar.

Door de bewoners meer privacy te bieden, krijgen ze de gelegenheid om beter te werken aan hun herstel en gaan ze sneller een nieuwe toekomst tegemoet.

De officiële opening van de afdeling Herstart Zuid-Hollandse Eilanden vond vanmiddag plaatst. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant