Afbeelding
Foto: gemeente Nissewaard

Nissewaard wipt 10.697 tegels tijdens het NK Tegelwippen

Algemeen 450 keer gelezen

Op 30 maart openden wethouders Igor Bal en Jan Willem Mijnans het NK Tegelwippen. Er zijn maar liefst anderhalf miljoen tegels gelicht in heel Nederland. 

Onder het motto ‘Tegels eruit, groen erin’ werd tijdens het NK Tegelwippen door de 81 deelnemende gemeenten onderling gestreden om de eer én gewerkt aan een klimaatbestendige toekomst. De inwoners en organisaties in Nissewaard hebben met elkaar 10697 tegels verwijderd. Nissewaard eindigde daarmee op plek 30.

Compliment voor inwoners met een groene tuin
Wethouders Mijnans en Bal strooiden afgelopen weken in de Gildenwijk met complimenten. Inwoners met een groene tuin ontvingen een persoonlijk complimentenkaartje in hun brievenbus. Wethouder Mijnans, wethouder Wonen: ‘Het is mooi om te zien hoe deze bewoners meewerken aan het klimaatbestendig maken van hun eigen leefomgeving. Zij verdienen daarom een compliment.

Groene initiatieven in Nissewaard
De afgelopen maanden hebben meerdere organisaties in Nissewaard zich ingezet voor het NK Tegelwippen en zijn er meerdere initiatieven rondom het NK Tegelwippen ontstaan. Zo hebben de woningcorporaties meerdere tuinen vergroend. ‘De gemeente en de woningcorporaties organiseerden samen een ‘groene dag’ in de Donken en Gaarden waar bewoners hun tegels konden inleveren. In ruil voor tegels ontvingen de inwoners planten. Tijdens het NK zijn we ook een aantal groene schoolpleinen rijker, deze scholen hebben nu een groen en uitdagend schoolplein. Fantastisch om dat te zien’, aldus Igor Bal, wethouder Duurzaamheid.

NK Tegelwippen in 2022
Volgend jaar komt het NK Tegelwippen zeker terug, alleen de datum is nog niet bekend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant