Foto's: Ben van Bloppoel

Bernisse werkt 0-2 achterstand weg tegen NTVV

Sport 152 keer gelezen

eenvliet: Peter Hoek heeft gemengde gevoelens overgehouden aan de wedstrijd tussen zijn Bernisse en NTVV, die na een 0-2 achterstand bij rust eindigde in een 2-2 gelijkspel. De trainer van Bernisse kreeg tien minuten voor tijd rood na aanmerkingen op de leiding zoals dat heet. ‘Als je twee zuivere strafschoppen wordt onthouden en je zegt daar wat van, ja dat mag dan niet,’ wilde Peter Hoek het daar bij laten. Bernisse begon overigens goed aan de wedstrijd. Zo brak Youri Dubois door, maar werd binnen de zestien onderuit gehaald. De scheidsrechter wuifde echter alle protesten van de mat. Het veldoverwicht van Bernisse werd plotseling onderbroken door een vrije trap van Senny Wagemaker, die werd gepareerd door doelman Mitchel Dekker, waarop Youri Kievit de rebound binnentikte: 0-1. De thuisclub, dat om uiteen lopende redenen uitkwam zonder Rick Onderstal, Marvin Kleibergen en Jordy van den Berg, probeerde de meubelen nog voor rust te redden, maar kreeg nog meer schade aangerekend door invaller Patrick Kleinloog, die een vrije trap van Nick van Alphen tegen het garen kopte: 0-2. ‘Ik heb de jongens tijdens de rust gezegd toch wat meer energie in de wedstrijd te stoppen en hen verteld deze wedstrijd niet te hoeven verliezen.’ En wel het geloof bij de spelers van Peter Hoek keerde terug. Na ruim een uur spelen scoorde Michael van der Velden op een teruglegger van Michel Hiwat de aansluiter: 1-2. Het duel werd van beide kanten harder. Zo scoorde David Mulder tien minuten later de gelijkmaker, maar werd deze vanwege een vermeende overtreding jegens doelman Gert-Jan Melaard afgekeurd. Bernisse kreeg uiteindelijk toch nog loon naar werken, toen Youri Dubois profiteerde van een communicatiestoornis in de Nieuwe Tongense verdediging: 2-2. Zelfs de overwinning leek nog binnen handbereik, maar de scheidsrechter zag in de laatste minuut een duidelijk handsgeval over het hoofd. Bernisse blijf in de vierde klasse F steken op de tiende plaats. Bernisse speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur op het sportpark langs de Groene Kruisweg de derby tegen Zwartewaal.

Bernisse: Mitchel Dekker; Raynor Slump, Niels Molendijk, Roman Ardon, Jean Paul Kers; Frank Noordzij (70. Rolf van der Linden), Erik Hoek, Michel Hiwat, Admir de Kok (46. David Mulder); Michael van der Velden, Youri Dubois.