Abbenbroek verder in districtsbeker

Sport 39 keer gelezen

Gouderak – Abbenbroek, dat het al zo goed doet in de competitie, is zondag ook verder gegaan in het bekertoernooi. De formatie van Frans Schaap en Marco van Diën moest in Gouderak tegen de plaatselijke trots aantreden en kwam na negentig minuten tot 4-4. De strafschoppenserie werd vervolgens beslist in het voordeel van de Bernissers. Het was een leuk duel met aan beide kanten veel kansen. Abbenbroek kwam op voorsprong dankzij Roy Verwijs. Voor rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte, maar na de rust was het opnieuw tweemaal Roy Verwijs en Glenn van der Graft die de eindstand op 4-4 bepaalde. De beslissende vijfde strafschop, nadat Gouderak al had gemist werd binnen geschoten door Youri Zondervan, die in de ochtend ook nog met het vijfde van Abbenbroek had gespeeld. ‘We hebben gespeeld met wat oudere spelers en A-jeugd. Iedereen die maar een pijntje had hebben we rust gegeven. Het was een leuke, aantrekkelijke pot. Ik vindt het een knappe prestatie’, zegt Marco van Diën na afloop. Zondag wordt de competitie vervolgt met het duel tegen Steeds Hooger.