Afbeelding
Foto: Belang van Nissewaard

Henny Houps sluit zich aan bij Belang van Nissewaard

Politiek 1.357 keer gelezen

Belang van Nissewaard maakt bekend dat Henny Houps, bekend van de weggeefhoek Samen voor Elkaar Spijkenisse met meer dan 10.000 leden en actief bestrijdster van armoede in Nissewaard, zich aansluit bij en zich verkiesbaar stelt voor Belang van Nissewaard.

Na de succesvolle gezamenlijke inzamelingsactie, Nissewaard voor Limburg, waarin de organisatie van de weggeefhoek en de politieke afdeling van Belang al samenwerkten, is afgesproken de gezamenlijke krachten te bundelen om de armoede in Nissewaard te bestrijden.

‘We hebben veel gesprekken gevoerd, maar zijn er nu uit, enthousiasme en hoop op een oplossing voor de steeds verdiepende armoede in Spijkenisse overheerst. Maar we gaan niet wachten tot de verkiezingen, we beginnen nu, mouwen opstropen en gaan, Samen voor Elkaar’, aldus Henny Houps.

Henny is geboren en getogen in Spijkenisse en 47 lentes jong. Zij komt uit een gezin met een vader van Indische afkomst en Nederlandse moeder. Henny heeft van jongs af aan alle goede dingen inhaar leven meegekregen van haar ouders. Al vroeg leerde zij om zorg te dragen voor de medemensen alles eerlijk te delen. Mensen die door allerlei omstandigheden lager staan op de financiële ladder probeert Henny op allerlei manieren te helpen. Deze goede eigenschappen heeft zij ook doorgegeven aan haar kinderen, wat haar een trotse moeder maakt. 

Henny heeft 12 jaar in de zorg gewerkt en 11 jaar in de horeca. Momenteel is zij mantelzorger. Tevens is zij beheerder en oprichtster van de weggeefhoek ‘Samen voor Elkaar’ op facebook. Het idee van de weggeefhoek is ontstaan doordat Henny heel veel in contact staat met mensen die het minder hebben en hierdoor tussen wal en schip raken, vaak is er geen geld voor voedsel, kleding, bruin- en witgoed, speelgoed voor kinderen, hulpmiddelen voor school etc. Haar weggeefhoek ‘Samen voor Elkaar’ heeft inmiddels een ongekend succes van ruimschoots10.000 leden. Normen en waarden, elkaar respecteren en voor elkaar en de medemens opkomen staan in haargezin centraal. Haar motto is dan ook ‘Alleen beloven wat je waar kunt maken en dit ook daadwerkelijk doen’.Dit heeft haar dan ook doen besluiten om zich actief in te zetten voor Belang van Nissewaard daar deze partij opkomt voor de zwakkeren in de samenleving.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant