Ook de ambtsketting van de burgemeester is vervaardigd door Ed Nobel.
Ook de ambtsketting van de burgemeester is vervaardigd door Ed Nobel. Foto: Foto-OK.nl

Het Stalen Atelier met de mannen van goud

Algemeen 868 keer gelezen

Spijkenisse - Met het doorknippen van een ‘gouden’ ketting openden burgemeester Van Oosten en wethouder Soeterboek vanmiddag het nieuwe atelier van Ed Nobel.

Twintig maanden na het slaan van de eerste paal opende het grootste custom-made juwelen atelier van Nederland haar deuren. Tijdens de opening enkel voor genodigden, maar vanaf volgende week dinsdag voor iedereen.

‘Het lijkt op het uitkomen van de Amerikaanse droom’, hield burgemeester de genodigden voor. ‘Het pand op de Oranjelaan is al een architectonisch wonder en nu wordt de volgende stap gezet  en wordt er een bijzonder pand betrokken op een prominente plek in het centrum van Spijkenisse. Hiermee laat Ed Nobel ook zien dat een ondernemer, ondanks een crisis, zich niet tegen laat houden.’

‘Ik ben 34 jaar geleden mijn eerste atelier begonnen in een garagebox bij mijn ouders. Toen dat te klein werd ben ik naar de Copernicuslaan gegaan, waar ik de zaak verder hebben kunnen uitbouwen, waardoor de volgende stap kon worden gezet’, aldus Ed.  Deze volgende stap was de nieuwbouw aan de Oranjelaan, waar het atelier nu al weer 21 jaar is gehuisvest.’Na de laatste verbouwing, nu zeven jaar geleden, is het Atelier van de toekomst gecreëerd. Daardoor konden wij nog meer focus leggen op het ontwerpen en maken van custom-made sieraden voor onze klanten uit heel het land.’ Hij gaat verder: ‘Met de realisatie van het grootste custom-made juwelen atelier van Nederland, in dit bijzondere gebouw in het centrum van Spijkenisse, zetten wij de volgende stap in klantbeleving. Nog meer ruimte voor het echte oude ambachtelijke smeden van sieraden met de nieuwste technieken. Bij ons geen 3D gegoten of geprinte sieraden. Passie, vakmanschap en beleving, daar draait het om bij ons.’

Het nieuwe atelier van staal is gehuisvest aan het Vredehofplein 7 en het pand is er letterlijk omheen gebouwd. Een pand van staal en lei met een wat eigenwijze maar bijzondere uitstraling. Ook binnen is de inrichting niet alledaags te noemen door de gebruikte materialen. Daardoor is er een sfeer ontstaan die de klant nadrukkelijk welkom heet. Het ademt ambacht, gezelligheid, aandacht en energie. 

In het atelier is plaats voor zeven goudsmeden en twee steenzetters, maar ook is er een professionele fotostudio aanwezig in het pand. Ook hier staat de kwaliteit hoog in het vaandel bij Ed. ‘Alleen echte foto’s van sieraden voor op de website en ons drukwerk.’ Ook is er extra ruimte gekomen voor uitbreiding van het aantal exclusieve horloge merken in de collectie, o.a. met Maurice Lacroix.

Het atelier is dus nog nadrukkelijker aanwezig, maar tevens ook heel toegankelijk. Want Ed heeft een duidelijke visie over het betrekken van zijn klanten bij wat hij doet.  ’De klant kan letterlijk tussen de goudsmeden en steenzetters in zitten en daardoor van dichtbij de passie en het vakmanschap van het smeden en afwerken van hun sieraden ervaren. De klanten kunnen op alle dagen en avonden van de week op afspraak terecht kunnen in het Atelier. 

Voor klanten die geen afspraak wensen te maken, is het atelier op de volgende inloopuren geopend:
Dinsdag t/m vrijdag van 10.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.30 uur
Op zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant