Burgemeester Foort van Oosten leest op De Klinker voor uit een interessant prentenboek.
Burgemeester Foort van Oosten leest op De Klinker voor uit een interessant prentenboek. Foto: Foto-OK.nl

Het hele College leest voor op diverse basisscholen

Algemeen 374 keer gelezen

Spijkenisse - Het hele College van B&W verliet vanmorgen het stadhuis om voor te lezen op diverse basisscholen in Spijkenisse.

Wethouder Jan Willem Mijnans had zelfs Spijkenisses bekendste plogger, Harold Joëls, meegenomen om uitgebreid te vertellen hoe dat nou gaat: ploggen. Het is dus hardlopen en ondertussen zwerfafval opruimen. Harold moest na enige overtuiging van de wethouder iets toegeven. Hij had een keer een natte broek opgelopen, toen hij rommel uit een sloot wilde halen. Daarna hadden de kinderen werkelijk een grote pot vol met goede vragen voor de twee gasten voorbereid.

Ambtsketen
Zeker voor de kleuters van groep 1-2 van juf Muriel was het het hoogtepunt van de ochtend: de komst van de burgemeester en zijn glimmende ambtsketen! Voor die keten was de belangstelling eigenlijk veel groter dan voor de burgemeester zelf. Hij las voor uit het prentenboek ‘Waar is de zeester?’. Daarbij hadden de kleuters toch wel erg grote moeite om op hun plek te blijven zitten.

Stortvloed
Ook hadden zij een stortvloed van vragen voorbereid, die eigenlijk helemaal niet gingen over het thema duurzaamheid en milieu. Maar de burgemeester en zijn keten sloegen zich er met verve door.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant