De opening van de online bijeenkomst door wethouder Wouter Struijk. Rechts achter hem zit Ted Kloosterboer.
De opening van de online bijeenkomst door wethouder Wouter Struijk. Rechts achter hem zit Ted Kloosterboer. Foto: Foto-OK.nl

Niets doen is geen optie voor professionele zorgverleners

Algemeen 538 keer gelezen

Spijkenisse - Woensdagmiddag 6 oktober opende wethouder Wouter Struijk vanuit de Boekenberg de online themabijeenkomst: ‘Niets doen is geen optie’.

Deze online bijeenkomst was speciaal georganiseerd voor professionele zorgverleners in de regio. Medewerkers uit Voorne-Putten, Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard konden via Zoom live meekijken en ook in de workshops interactief meedoen. Het thema van de middag was: kindermishandeling en huiselijk geweld. 

Het werd al snel duidelijk, dat de titel goed gekozen was. Regelmatig kwam naar voren, dat niets doen of wegkijken, grote gevolgen kan hebben voor het mishandelde kind, de omgeving en zelfs het verdere leven van dat kind. Er moet vooral snel gesignaleerd worden. De hulpverleners moeten hun expertise ook delen, zodat de aanpak overal hetzelfde is.

De belangstelling van professionals in de regio was groot. Zij keken eerst naar een indrukwekkend interview van wethouder Léon Soeterboek met Ted Kloosterboer, ervaringsdeskundige op het gebied van kindermishandeling en huiselijk geweld. Pas op haar 27e durfde zij het aan om professionele hulp te zoeken. Nu wil zij graag haar ervaringen delen met zoveel mogelijk hulpverleners. Na deze bijzondere inleiding konden de deelnemers kiezen uit twee workshops. Daarin werd dieper ingegaan op het thema.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant