Na zijn korte toespraak, deed de wethouder ook mee aan de warming up.
Na zijn korte toespraak, deed de wethouder ook mee aan de warming up. Foto: Foto-OK.nl

Gratis sportmiddag voor kinderen Vogelenzang

Algemeen 391 keer gelezen

Spijkenisse - Gistermiddag gaf wethouder Martijn Hamerslag het sportieve startsein voor een gratis sportmiddag op Basisschool Vogelenzang, in Spijkenisse.

In het kader van de sportmiddag, liet de wethouder zich ook van zijn sportieve kant zien door actief mee te doen aan de warming-up. Deze sportmiddag is er één in een reeks van meerdere middagen, waarbij de intentie bestaat om deze middagen te laten bestaan voor alle kinderen in de wijk. Dit is een onderdeel van de campagne ‘Gezond, gelukkig en veilig opgroeien in Nissewaard’. Vanaf 12 oktober kunnen alle kinderen van de wijk, na schooltijd, zich geheel gratis aanmelden voor deze middagen en deelnemen aan de activiteiten. 

Kansen & Gelijkheid
Met de filosofie dat ieder kind recht heeft op gezond bewegen en sport, zijn deze middagen ontstaan. De wens om voor de kinderen een aanbod te bieden na schooltijd. ‘Nu met het continue rooster, blijft er nog een heel stuk middag over voor de kinderen. Daarom bieden wij nu een sportief initiatief, om de kinderen kennis te laten maken met verschillende activiteiten. Een middag vol beweeg- en ontdek activiteiten’, aldus Larissa Gundlach van basisschool De Vogelenzang Zuid. De sportmiddagen worden in samenwerking met verschillende (sport)aanbieders, Lokaal Sport en het lokale beweegakkoord georganiseerd.

Voor meer informatie www.actiefinnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant