Foto's: Ben van Bloppoel
Foto's: Ben van Bloppoel

SV Simonshaven met zevenklapper langs OFB

Sport 131 keer gelezen

Simonshaven: De supporters van SV Simonshaven hadden eindelijk weer eens reden tot lachen nu hun favorieten met een score van liefst 7-0 (2-0) opponent OFB hadden overwonnen. De ploeg van Ad Reijtenbagh steeg door dit resultaat twee plaatsen en belandde daarmee op de elfde plaats van de vierde klasse F. ‘Deze overwinning geeft de spelers toch weer wat vertrouwen. OFB mag dan wel het lelijke eendje van de vierde klasse zijn, maar de zeven treffers geven dan toch weer voldoening en hoop voor de komende wedstrijden,’ aldus de goed geluimde Ad Reijtenbagh. Simonshaven, dat het moest stellen zonder Jessy Povinelli, Sebastiaan Gesquierre, Mitchel Weeda, Colin de Vries, Sander van Dongen en Mark den Uil, begon overigens moeizaam aan de wedstrijd, miste de nodige kansen of stuitte op de goed keepende doelverdediger van OFB. De club uit Oostflakkee kwam aanvallend nauwelijks in de buurt van doelman Mike Kok. Tjerk van der Graaf brak op het halfuur eindelijk de ban door zijn ploeg met een frommelgoal aan de leiding te helpen: 1-0.

Bjorn Jeurissen schoot zijn ploeg uit een strafschop naar een 2-0 theestand. Na de rust werd de druk op het doel van de club uit Ooltgensplaat nog eens opgevoerd. Na een uur spelen kopte Leroy Brouwer een hoekschop van Mathijs van Schie tegen de touwen (3-0), waarop dezelfde Leroy Brouwer het net met een intikker wederom aan het trillen bracht: 4-0. OFB speelde intussen met tien man omdat een speler tegen zijn tweede gele kaart was opgelopen. De koek was nog niet op, want invaller Maarten Bijma schoot zijn ploeg op een aangever van Mathijs van Schie naar een 5-0 voorsprong. Joey Wertz deed met een streep van een afstandschot ook nog een duid in het zakje (6-0) en Maarten Bijma, wederom op een assist van Mathijs van Schie bepaalde de eindstand op 7-0. ‘Dit is een goede opsteker. We hebben nu een week rust, dus kunnen de pijntjes verder helen en hoop ik dat ik over veertien dagen weer wat ruimer in mijn spelers kom te zitten,’ besloot trainer Ad Reijtenbagh.

SV Simonshaven:  Mike Kok; Dave Brouwer, Yoran Belder (70. Maarten Bijma), Tom Adriaanse, Remco Bork; Bjorn van Kommeren (46. Remy Blaauw), Bjorn Jeurissen, Joey Wertz; Tjerk van der Graaf, Leroy Brouwer, Mathijs van Schie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant