Afbeelding
Archieffoto: Foto-Ok.nl

Veiligheidsdag op Havenplein/ Oostkade in Spijkenisse

Algemeen 1.968 keer gelezen

Zaterdag 16 oktober vindt tussen 10.00 uur en 16.00 uur de Veiligheidsdag plaats.

Dit jaar valt er op het Havenplein en de Oostkade in Spijkenisse van alles te zien en te beleven. Locoburgemeester Jan Willem Mijnans opent om 10.30 uur op een sportievemanier de dag.

Er zijn doorlopend activiteiten te zien van de politie, brandweer en andere hulpdiensten. Aanwezig zijn Veiligheidsacademie Zadkine, Defensie, politie, brandweer, ambulances, Douane, dienst Justitiële Inrichtingen, het Rode Kruis, Securitas, Buurtpreventie, jongerenwerk JOZ, Dierenambulance en de BOA’s. De hulpdiensten en Defensie nemen allerlei materieel mee. Kinderen kunnen zich verkleden en laten schminken. Voor de echte durfals is er een klimwand van 9 meter hoog. Ook Nederlands bekendste politiehond Bumper is erbij.

Er zijn diverse kramen, waar u informatie krijgt over veilig wonen en leven. De politie geeft tips om uw woning te beveiligen. Een aantal vrijwilligers van Buurtpreventie laat zien wat hun rol is in de wijk; u kunt zich ook bij hen direct aanmelden als nieuwe vrijwilliger. Bij de stand van Zadkine krijg tu informatie over een opleiding bij de veiligheidsacademie en vertellen leerlingen over hun ervaringen.

Geen coronatoegangspas nodig
Bezoekers hebben geen coronatoegangspas nodig voor een bezoek aan de Veiligheidsdag omdat het een doorstroomlocatie is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant