Diverse ondernemers kunnen gebruik maken van de voorzieningen in Oud Hoenderbroek.
Diverse ondernemers kunnen gebruik maken van de voorzieningen in Oud Hoenderbroek. Foto : Foto-Ok.nl

Geen achterkamertjespolitiek bij Barnisse

Politiek 470 keer gelezen

Geervliet - Het feit dat de partner van wethouder Hamerslag één van de initiatiefnemers is van Barnisse, ligt bij sommige politieke partijen zwaar op de maag. 

Zelfs een memo van het college, dat de vragen van LOB/CDA kruiste, was onvoldoende om alle vragen beantwoord te krijgen. Er bleven wat vragen open staan en ook de Volkspartij (thans Belang van Nissewaard) stelde naar aanleiding van de diverse vergaderingen aanvullende vragen.

De gemeente en het recreatieschap zochten naar een invulling van Oud-Hoenderhoek. Om het traject meer bekendheid te geven, is wethouder Hamerslag af en toe naar voren gekomen. Naar aanleiding van het placemakingstraject en de lancering van het Bernisseboek, konden ondernemers ideeën aandragen. Toen naar aanleiding van de gesprekken van bureau STIPO duidelijk werd dat Barnisse niet bij een idee zou kunnen blijven, maar in aanmerking zou kunnen komen voor daadwerkelijke realisatie en daarmee een formele status zou krijgen en tot besluitvorming zou kunnen leiden, heeft wethouder Hamerslag om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen conform de regels hier direct melding van gemaakt in het college en het dossier overgedragen aan wethouder Soeterboek. Sindsdien heeft hij niet meer deelgenomen aan verdere bespreking of besluitvorming bij het dossier. In het openbare deel van de vergadering van de commissie leefomgeving en bij het recreatieschap heeft wethouder Hamerslag gemeld dat hij het dossier heeft overgedragen aan wethouder Soeterboek omdat hij een relatie heeft met één van de initiatiefnemers. Hij wordt tot op heden ook niet betrokken bij de keuze van het gebruik van Barnisse door de gemeente. Overigens, alle ondernemers zijn voor de gemeente gelijk, bij gebruik van een locatie wordt gekeken naar kosten, beschikbaarheid en geschiktheid voor het doel van de bijeenkomst.

De tweede ondernemer van Barnisse is weliswaar een ambtenaar van de gemeente en werkt als programmamanager, maar heeft gezien haar functie geen enkele betrokkenheid bij het dossier.

Gezien het animo heeft het recreatieschap besloten om voor de locatie een definitieve invulling te zoeken. Alle initiatiefnemers  hebben de mogelijkheid om in te schrijven op het aanbestedingstraject, dat gestart is. Om Barnisse te realiseren heeft het recreatieschap de locatie ingericht en o.a. de nutsvoorzieningen geregeld en betonplaten neergelegd. Recreatieschap en gemeente hadden hiervoor een bedrag van € 30.000 beschikbaar, mede op het oog van mogelijke toekomstige initiatieven. Ook andere ondernemers kunnen op de betreffende locatie hun activiteiten ontplooien, zoals yoga en suppen. Zodra een definitieve invulling bekend is, zal ook die ondernemer gebruik kunnen maken van de aanwezige nutsvoorzieningen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant