Foto's: Peter de Jong
Foto's: Peter de Jong

De Kempvis blijft ongeslagen

Sport 65 keer gelezen

pijkenisse: De waterpolosters van De Kempvis zijn ook in de zesde competitiewedstrijd ongeslagen gebleven door in het Rivièrabad opponent MNC Dordrecht 2 met de sprekende cijfers 14-6 (4-3, 3-0, 3-1, 4-2) kopje onder te duwen. De formatie van Peter Koster blijft daarmee de fiere lijstaanvoerder van de regio eerste klasse. De Kempvis ondervond van de staartploeg alleen in het eerste kwart wat tegenstand, maar met een tempootje hoger kwamen de Dordtsen er niet meer aan te pas. ‘We hebben heel goed gespeeld, geconcentreerd en hebben de geboden kansen goed uitgebuit,’ vatte de coach van De Kempvis de zege in een paar woorden samen. ‘Hoewel MNC laag geklasseerd staat had ik er toch iets meer van verwacht, maar in de praktijk bleek dat wij met goede combinaties en snel spel het verschil hebben gemaakt. Daarbij hebben we het ondanks de aanvallende speelwijze ook verdedigend goed gedaan. De flow zit in de ploeg, dat merk je ook aan de uitstraling van het nog steeds toenemende zelfvertrouwen. Nee, we zijn lekker op weg om een goede prestatie neer te zetten. We spelen zaterdag tegen de nummer drie (SG Waterpolo Den Haag 2, DR). Den Haag staat op drie punten van ons, kunnen we daadwerkelijk laten zien waartoe we in staat zijn.’

Behalve de hoofdmacht draaien ook de vrouwen teams van De Kempvis 2 en 3 goed mee. ‘Dat is goed voor de ontwikkeling binnen de club,’ aldus coach Peter Koster. Bij De Kempvis ontbrak Femke de Haan en maakte Roxanne van Nieuwamerongen haar rentree in de hoofdmacht. Tess Kok was met vijf treffers uitstekend op dreef, scoorde Patricia van Nierop een dag voor haar verjaardag twee keer en Melanie Bakker op haar verjaardag eveneens twee keer. De Kempvis speelt aanstaande zaterdag om 16.55 uur in het Hofbad tegen SG Waterpolo Den Haag 2.

De Kempvis: Tinka de Haan; Patricia van Nierop (2 keer), Divera Bakker (2 keer), Wieteke Kleinherenbrink, Tess Kok (5 keer), Sofie Goudriaan, Ilse Kuller (1 keer), Melanie Bakker (2 keer), Suzanne Dusseljee (1 keer), Sophie Kleinherenbrink (1 keer), Roxanne van Nieuwamerongen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant