Afbeelding
Foto: PR

CEO’s delen hun liefde voor de haven & industrie met studenten

Algemeen 247 keer gelezen

Rotterdam – Op dinsdag 28 september stroopten de directeuren van grote toonaangevende bedrijven uit de haven en industrie de mouwen weer op. Tijdens de tiende editie van het Mainport Talenten Diner kookten zij, onder leiding van een topkok, een luxe viergangen diner voor hbo- en wo-studenten. Daten en eten, maar dan in een zakelijk jasje. Op de 16e verdieping van het Inntel Hotel Rotterdam werd alles uit de kast getrokken. Een prachtig uitzicht over Rotterdam én de Rotterdamse haven, heerlijk eten en maître Sergio en barman Victor, bekend van First Dates, als ontvangstcomité. 

Koppelen, en meteen actie
Studenten van Hogeschool Rotterdam, Avans Hogeschool Breda, TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam genieten van het viergangen diner, waarbij zij elke gang met de directeur en HR-manager van een andere organisatie kennismaken. En niet de minste. De 19 bedrijfstafels waren dit jaar gevuld met o.a. Hutchison Ports ECT Rotterdam, Shell, Viterra B.V. en Siemens. De matches worden van tevoren gemaakt, zodat er ook echt goede inhoudelijke gesprekken gevoerd kunnen worden. Voor de studenten is het een exclusieve gelegenheid om een realistisch beeld te krijgen van hun toekomstige werkveld en om de juiste contacten te leggen. En acties komen er: er werden volop vervolgafspraken om op een later tijdstip elkaar beter te leren kennen.

Een tinnen avond
Want dit was alweer de tiende keer dat Watertalent de studenten en het bedrijfsleven aan elkaar verbond. Tijdens het jubileum werd extra uitgepakt met een welkomstwoord van Bas Janssen, directeur van Deltalinqs, een ontvangst door de goedlachse gastheer Sergio en een glaasje bubbels van Nederlands beroemdste barman Victor. Voor iedere student was er daarnaast een persoonlijke pen en een goedgevulde goodiebag, die mogelijk werd gemaakt door de deelnemende bedrijven. Lovende woorden werden na afloop gesproken. Voor de tiende keer succes, want de studenten hebben deze editie beoordeeld met een 9 en de bedrijven hebben hun tafel voor volgend jaar al gereserveerd.

Liefde tekort?
Een groot deel van de bedrijven in de haven en industrie heeft moeite om haar technische, logistieke en IT-functies snel in te vullen. Nieuwe aanwas naar deze sector is van enorme waarde. De gemotiveerde studenten hebben tijdens het Mainport Talenten Diner kunnen zien dat de mogelijkheden eindeloos zijn. De eerste stap in de richting van deze branche is gezet. Na 13 jaar heeft Watertalent online een marktleider positie in de mainport op het gebied van het zichtbaar maken van carrièrekansen voor studenten, starters en professionals. Met dit netwerkevent sturen zij elk jaar weer wat liefde richting de haven en industriële bedrijven. 

Deelnemende bedrijven: EQUANS, HOYER Group, Broekman Logistics, Siemens, Tronox Pigments, Air Products, Port of Rotterdam, Nederlands Loodswezen, Viterra B.V., Croonwolter&dros, Hutchison Ports ECT Rotterdam, Volker Energy Solutions, Vopak, Shell, Ducor Petrochemicals, Huntsman Holland, Wilmar Europe, Van Oord, APM Terminals Maasvlakte II. 

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant