Foto's: Peter de Jong
Foto's: Peter de Jong

Spijkenisse weer alleenheerser

Sport 79 keer gelezen

Spijkenisse: Spijkenisse heeft afgelopen zaterdag uitstekende zaken gedaan door zelf de wedstrijd tegen Rijsoord met een 3-1 (0-0) zege af te sluiten, terwijl de naaste concurrenten Heerjansdam (0-0 tegen VVGZ) en SHO, dat met 1-0 verloor bij de bevriende buur Zuidland, punten verspeelden. ‘Dit was een aangenaam weekend,’ bekeek Peter Wubben nadat zijn eigen team de volle buit had gepakt de opgelopen schade van de concurrentie. Spijkenisse, dat het moest stellen zonder de geblesseerden Breuklin Almeida, Stefano Zevenbergen en Lennart Krijger (is herstellende van een hamstringblessure), begon op het sportpark Jaap Riedijk agressief aan de wedstrijd, speelde goed, maar zag Dyron Bijl de eerste doorbraak van Rijsoord onschadelijk maken.

Het dominant spelende Spijkenisse kreeg vervolgens diverse kansen om de score open te breken, maar Shane van den Engel, Ruperto Dorothea en Emir Jasarevic sprongen daar onzorgvuldig mee om. Peter Wubben gaf zijn manschappen tijdens de rust mee om op dezelfde voet door te gaan. De schrik sloeg echter na acht minuten spelen in de Spijkenisser benen, toen Dane Brard de bal voor de Kraaien vanuit de kluts via de binnenkant van de paal binnen schoot: 0-1. De schrik was echter van korte duur, want er was nog voldoende tijd om de schade te repareren, dus van enige paniek was geen sprake. Na krap tien minuten spelen werden de plooien weer glad gestreken door Emir Jasarevic, die een individuele actie afsloot met een prima goal: 1-1. Spijkenisse bleef als fiere koploper de toon aangeven. Halverwege haalde Ruperto Dorothea de achterlijn en trok de bal vervolgens prima terug op de inkomende Emir Jasarevic: 2-1. De kansen stapelden zich in de omschakeling op, maar het was uiteindelijk Ruperto Dorothea, die nadat hijzelf binnen de zestien was neergelegd, met een benutte strafschop de wedstrijd in het slot wierp: 3-1. ‘Iedereen was na de wedstrijd opgelucht, blij ook, want men wist dat zij in de laatste twee wedstrijden tegen De Zwerver (0-0) en Pelikaan (2-0 verlies) dure punten hadden laten liggen.’ Bij Spijkenisse maakte Jazzy Adams wederom een opvallend goede invalbeurt.


Spijkenisse: Dyron Bijl; Elwin spoel, Eric Polet, Boudy Hoogendoorn (75. Jazzy Adams), Jeffrey Schenk; Jesse Schotman (foto), Delrencio dos Reis; Shane van den Engel, Ruperto Dorothea, Djoemian Sarkam (55. Julien Gret); Emir Jasarevic (85. Jim van Riet).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant