Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Met het Kinderboekenbal begint de Kinderboekenweek

Algemeen 179 keer gelezen

Spijkenisse -  Van 6 t/m 17 oktober is het weer Kinderboekenweek! De aftrap van dit allergrootste leesfeest voor kinderen vond vanmiddag plaats met het Kinderboekenbal. Wethouder Struijk verzorgde de aftrap, samen met de leerlingen van Dansstudio KP.

De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van ‘Worden wat je wil’. Daarom leest schrijver Marieke van Ditshuizen op zaterdag 9 oktober om 13.00 uur in Bibliotheek de Boekenberg voor uit het boek ‘Ik denk mezelf een tijger’. Want wat zouden kinderen willen worden als alles mag? Misschien willen ze wel een tijger, dinosaurus of ster in de ruimte worden! Vervolgens maken ze een zelfportret hiervan.

Een week later op zaterdag 16 oktober om 13.30 uur kunnen kinderen een echte paleontoloog ontmoeten. Net als archeologen gaan paleontologen op zoek naar resten, in dit geval gefossiliseerde overblijfselen van dieren en planten. Hoe spannend is het wel niet om dinosaurussen op te graven of oude botten te bestuderen! Samen leren jullie de kneepjes van het vak.

En natuurlijk wordt er op woensdag 6 en 13 oktober weer voorgelezen en geknutseld. Ook is er tijdens de Kinderboekenweek een leuk beroepenspel te spelen. Scan met je telefoon de QR-codes in de Boekenberg.

Erbij zijn? Bestel dan kaartjes via de kassa of website van de bibliotheek. Wacht niet te lang, want vol is vol!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant