Liam, Djiano en Kay met hun prijs die zij ontvingen uit handen van Martijn Hamerslag (links) en Arjen de Bruin (rechts).
Liam, Djiano en Kay met hun prijs die zij ontvingen uit handen van Martijn Hamerslag (links) en Arjen de Bruin (rechts). Foto: Jolanda Kleij/Gemeente Nissewaard

Winnaar Young Nissewaard bekend

Algemeen 881 keer gelezen

Spijkenisse - Djiano, Liam en Kay winnen een voetbalveldje voor Zuidland. Martijn Hamerslag (wethouder sport) maakte de winnaar bekend tijdens de finale van Young Nissewaard die vandaag plaatsvond in Theater de Stoep.  Arjen de Bruin overhandigde de gewonnen cheque van 10.000 euro namens het lokale sport- en beweegakkoord. 

‘We zijn blij dat we hiermee de jeugd van Nissewaard een stem hebben kunnen geven en zoveel mooie sportieve ideeën hebben ontvangen’, aldus Hamerslag. Voor de wedstrijd Young Nissewaard konden alle jongeren tussen 12-18 jaar een idee indienen om het vrijetijdsaanbod voor de jeugd te verbeteren. Van de 18 ingestuurde plannen, stonden er 6 in de finale. Gekozen door een jury die bestond uit een vertegenwoordiging van JOZ, het sportakkoord, het jongerenpanel en de gemeente. 

‘We zijn heel blij voor de winnaar, maar ook de andere indieners zijn nog niet van ons af. Samen met de gemeente gaan we kijken hoe we ook hun ideeën verder kunnen helpen’, zei De Bruin. De andere finale-ideeën bestonden uit een klimbos, een locatie voor jeugdactiviteiten, jongerencentrum Westdijk verbeteren, een speelplein aan de Dilledonk en buitenfitness. 

De finale van Young Nissewaard vond plaats tijdens de vrijwilligersdag in De Stoep. Hier was ook aandacht voor de jeugd met het programma Young Mind Celebration. Met een inspiratietalk en optredens van Fais en Paul Sinha.

De winnaars van Young Nissewaard worden binnenkort uitgenodigd bij de wethouder om de realisatie van hun idee te bespreken. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant