Afbeelding

Steun voor ondernemers

Actueel 36 keer gelezen

Regio - Op 8 november tekende staatssecretaris Klijnsma een convenant met 27 gemeenten in de regio Rijnmond om ondernemers in zwaar weer te ondersteunen. 'In deze economische zware tijd is het hartverwarmend te zien dat binnen de Rotterdamse Zaak studenten en oud-ondernemers samenwerken om ondernemers in zwaar weer er bovenop te helpen. Ik juich het toe dat alle 27 Rijnmond-gemeenten de handen ineenslaan en samenwerken binnen het Rotterdamse model. Regionale samenwerking werkt'.

In het afgelopen anderhalf jaar hebben meer dan 150 ondernemers die in zwaar weer zitten ondersteuning gekregen in het leerwerkbedrijf de Rotterdamse Zaak. Studenten van Hogeschool Rotterdam en oud-ondernemers helpen deze ondernemers met het op orde brengen van hun administratie, het verbeteren van de marketing en het opstellen van ondernemersplannen.

Doel is om de ondernemers in deze moeilijke periode een doorstart te geven. De aanpak van de Rotterdamse zaak is in 2012 gestart en wordt nu door  27 gemeenten uit regio Rijnmond overgenomen.
Ook Spijkenisse en Bernisse sluiten zich aan.

Wethouder Christel Mourik, wethouder van Spijkenisse, is blij met de samenwerking: “De problemen van kleine ondernemers en ZZP-ers zijn zichtbaar in alle gemeenten van de regio. Het is goed dat we niet allemaal zelf pleisters willen plakken, maar samen werken aan een goede aanpak waar alle ondernemers in de regio iets aan hebben'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant