Bernisse iets verder achterop de koplopers

Sport 64 keer gelezen

Heenvliet: De volleybalsters van Bernisse hebben de moeilijke wedstrijd tegen het altijd onberekenbare Caribbean Smashers met een fraaie 3-1 (25-21, 25-16, 14-25, 25-17) overwinning afgesloten. Ondanks het bevredigende resultaat raakten de vrouwen van Edwin Ooms iets verder achter op de koploper in de regio tweede klasse A, Hou Stand dat met een 4-0 overwinning tegen RVC/Libanon ’50 met de volle vijf punten de toppositie verstevigde en Erasmus Volley 2, dat zich met een 4-0 score tegen Volley2B 4 naast de Heenvlietsen nestelde. ‘We misten teveel mensen om nog verse krachten in te kunnen brengen,’ doelde de coach van Bernisse op de absentie van Lisenka Brons, Aletta van der Ploeg (beiden een weekendje weg.nl) en de geblesseerde Truus Verhoef, terwijl Yolanda Bauman vanwege werkzaamheden later arriveerde en pas in set drie inzetbaar was. Tot overmaat van ramp raakte Ooms al in de eerste minuut van set één Gizelinde van der Zee kwijt, die met een enkelblessure moest afhaken. De zes overgebleven speelsters stonden in De Witte Oliphant voor een zware opgave om de wedstrijd tegen het beweeglijke team uit Rotterdam tot een goed einde te brengen. Het begin zag er niet goed uit voor Bernisse, want zij keken al snel tegen een 9-4 achterstand aan. De thuisclub verhoogde de servicedruk en kroop zienderogen dichterbij en vloog er tegen het eind van de set vervolgens op en erover: 25-21. De tweede set verliep met de sterke achterspeelster Eugenie Verweel en Sanne de Gier als blokker aan het net een stuk beter: 25-16 (2-0). De Bernissers kwamen in set drie een 3-12 achterstand niet meer te boven: 14-25 (2-1). Bernisse herstelde zich vervolgens goed, want de vierde set verliep met een goede service, verdediging en aanval als een trein (25-17), waardoor de 3-1 zege een feit werd. Bernisse staat nu derde op drie punten van Hou Stand en speelt aanstaande zaterdag om 15.00 uur in sporthal Kralingen tegen het laaggeplaatste RVC/Libanon ’50 5

Bernisse (vr.): Patricia Smits, Gizelinde van der Zee, Eugenie Verweel, Yolande Bauman, Charlin van der Stoep en Sanne de Gier.