Afbeelding

OHVV nu serieuze degradatiekandidaat

Sport 43 keer gelezen

Gouda: OHVV is na een goede seizoenstart met 7 punten uit de eerste vier wedstrijden inmiddels met hetzelfde aantal punten beland op de voorlaatste plaats in de tweede klasse D. De debutant in de tweede klasse verloor in Gouda de vijfde wedstrijd op rij door nu met 5-0 (2-0) het onderspit te delven tegen Olympia. ‘We zitten nu echt in de hoek waar de klappen vallen en dat valt voor de meeste spelers niet mee,’ doelde Peter Marcel Nauta op de irritaties, die zich stilaan gaan voordoen. ‘We hebben met z ’n allen de successen van OHVV meegemaakt, de sfeer was optimaal, het kon niet op, maar juist nu zullen we met z ’n allen, ook de bankzitters, als team moeten opstaan om uit de benarde situatie te komen. Ik heb genoten van een Olympia met veel beleving en passie, die ik bij ons niet heb terug gevonden. Vier van de zeven spelers hebben dit niet kunnen opbrengen. Het kan een gemis zijn aan kwaliteit, maar vooral ook aan mentaliteit. Het vertrouwen is wat broos, een overwinning zou de groep goed doen,’ aldus de trainer van OHVV. Het bij vlagen uitstekend combinerende Olympia nam al na vijf minuten spelen de leiding door Joris van den Ban: 1-0. De Olympianen bleven de bovenliggende partij en het was vervolgens Sven Kroeze die na een prima aanval voor de 2-0 tekende. OHVV was nog nauwelijks gevaarlijk geweest, kreeg slechts één mogelijkheid na een actie van Wesley Meuldijk. Het was vooral aan doelman Rick Groenendijk te danken dat de schade beperkt bleef tot een ruststand van 2-0.

Na de rust trokken de mannen van Peter Marcel Nauta wat steviger aan de bel. Na een kwartier spelen kopte Slavisa Milojevic op de paal. ‘Dat had een keerpunt kunnen zijn, maar na de 3-0 (Thomas Reynaers, DR) was het over.’ Thomas Reynaers en Zakaria bepaalden de eindstand op 5-0. Ook nu was het aan goede keeperswerk van Rick Groenendijk te danken dat de Oudenhoornaars niet met dubbele cijfers aan de broek naar huis werden gestuurd. ‘Tekenend was dat sommige spelers al gedoucht en aangekleed waren terwijl de groep nog onderweg was naar de kleedkamer. Met lange gezichten op de bank zitten en dan tijdens de warming-up wat extra tijd nemen om de veters vast te maken, nee daar word ik niet vrolijk van. Spelers, die niet denken aan het teambelang. Gelukkig heeft David Keijzerwaard weer minuten gemaakt in het tweede. Het is te hopen dat hij zich snel, maar wel fit, kan aansluiten bij de groep, evenals Jan Kees den Hartog. Dat zijn jongens die wij hard nodig zullen hebben.’ OHVV bevindt zich in zwaar weer, maar met de schouders eronder moet het mogelijk zijn om behouden te blijven voor de tweede klasse. De Eewegbewoners spelen aanstaande zondag om 14.00 uur de belangrijke zespuntenwedstrijd thuis aan de Eeweg tegen JHR

OHVV: Rick Groenendijk; Ernest Vermaat (70. Raymond Berkman), Mike Loendersloot, Michiel Tange, Chris Peters; Jerreld Paskald, Patrick van Dorp, Slavisa Milojevic, Gijs Vermeer (70. Bryan van Dam); Berry de Ridder, Wesley Meuldijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant