Het eerste boek was voor de ouders van de schrijver.
Het eerste boek was voor de ouders van de schrijver. Foto: Madeleine de Haas.

Het eerste boek van Drs Hofnar is een feit

Algemeen 325 keer gelezen

Spijkenisse - 'Gezocht Hofnar', het eerste boek van Spijkenisser Juri Hoedemakers is een feit. Vorige week donderdag werd het boek in de Boekenberg gepresenteerd aan een select gezelschap.

Vorig jaar won Juri een scriptieprijs op de Erasmus Universiteit. In zijn scriptie bespreekt hij het reflectieve vermogen van leiders, waarbij hij een link heeft gelegd tussen hedendaags management en de functies van de hofnar uit de geschiedenis. ‘De hofnar hield vroeger de koning een spiegel voor. Met mijn onderzoek houd ik leidinggevenden een spiegel voor.’  Nadat Ben Tiggelaar zijn scriptieprijs besprak in het NRC, kwam er een lawine van aanbiedingen en aanvragen voor lezingen bij Juri binnen. Al snel was hij in gesprek met een uitgever over een boek, maar het schrijven daarvan nam toch nog ruim negen maanden in beslag, zo vertelde hij tijdens de presentatie.

Alle sprekers tijdens de presentatie roemden Juri om zijn enthousiasme en inzet voor de maatschappij. Of het nu gaat om de snoepzakken tijdens de intocht van de mini-vierdaagse of het lopen van een marathon voor het KWF, Juri zet zich er voor 1000% voor in en weet ook velen mee te krijgen.  Burgemeester Van Oosten was nog maar net geïnstalleerd als burgemeester of hij maakte kennis met Juri. 'Ik wil met je personeel praten want ik heb veel ideeën', kreeg hij van Juri te horen. Inmiddels is er ook met het personeel gesproken maar over resultaten liet de burgemeester zich niet uit. Ook de uitgever en een vertegenwoordiger van het KWF vertelden over hun kennismaking met Juri, net als Hans Kazan die het voorwoord schreef. 'Door het enthousiasme van Juri kun je gewoon geen nee zeggen. Alle eigenschappen van een hofnar, kun je ook bij Juri terugvinden, het is gewoon zijn ding.'

Het eerste exemplaar van zijn boek was voor zijn ouders, maar wie geïnteresseerd is kan het boek ook lenen bij de Boekenberg zodra directeur Victor Thissen hem uit heeft.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant