Foto's: Peter de Jong

SC Botlek laat zich andermaal verassen

Sport 74 keer gelezen

Spijkenisse - Waar SC Botlek op verplaatsing nog ongeslagen is, daar kan het op De Brug maar moeilijk tot een overwinning komen. Slechts Rozenburg werd met 4-1 verslagen en een gelijkspel was er tegen Wieldrecht (0-0). De wedstrijden tegen Bolnes (1-2), Spirit (1-2) en afgelopen zaterdag tegen Strijen met 0-2 (0-0) gingen allen verloren. De Spijkenissers delen in de tweede klasse D de vierde plaats met FC Pernis. SC Botlek speelde op De Brug een goede eerste helft, creëerde zich ook diverse kansen, maar afstandschoten van Jordy de Winter en Tim Oppong werden een prooi voor de Strijense doelwachter. Halverwege de eerste helft verzuimde topscorer Nasser Abdalla, die momenteel wat moeizaam tot scoren komt, zijn ploeg in riante positie aan de leiding te helpen. Ook in de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. SC Botlek probeerde met gevarieerde aanvallen de defensie van de bezoekers te ontregelen, maar kreeg na ruim vijf minuten spelen een cursusje in effectiviteit, toen een lange bal uit het achterland over de defensie neerplofte tussen de uitkomende doelman Leroy van Oosten en de inkomende spits Casper (?), die iets attenter reageerde om zijn ploeg tegen de verhouding op voorsprong te brengen: 0-1. Drie minuten later leidde Botleks balverlies naar de tweede treffer van Strijen: 0-2. Met nog 35 minuten op de klok was er nog van alles mogelijk, maar was haast wel geboden. Het spel golfde op en neer met kansen voor SC Botlek en omschakelingskansen voor Strijen. ‘Het was voor de toeschouwers een leuke wedstrijd, maar het is heel simpel, als je de aansluiter niet maakt, dan verlies je gewoon de wedstrijd. We zullen voor de gemoedsrust weer wat punten moeten pakken om de huidige positie op de ranglijst te kunnen bewaken. Lombardijen is een wisselvallige, dus onberekenbare tegenstander. Maar we willen in de uitwedstrijden ongeslagen blijven, dus zullen we zaterdag met een goed resultaat terug moeten komen. We zullen daarbij iets zakelijker moeten gaan voetballen, de wedstrijd controleren en wat slimmer ten aanval trekken,’ aldus Rinus Schrijver. ‘We blijven leren, maar willen ook punten pakken, daar blijven we ons best voor doen.’ SC Botlek speelt aanstaande zaterdag uit tegen medemiddenmoter Lombardijen, grillig en onberekenbaar

SC Botlek: Leroy van Oosten; Glenn Meeles, Kevin Michilsen, Dave Leurs, Patrick Klaris (46. Nick van der Geer); Tim Oppong, John Lopes Cruz, Jordy de Winter; Sevket Kasaroglu; Nasser Abdalla, Terence Tokaai (70. Mitco Milojevic).