Nieuwerkerk rolt gehavend PFC op

Sport 53 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den Yssel – Zondag is het niet goed afgelopen voor een gehavend team van PFC. De ploeg van Francis Janse verloor met 5-1, na een ruststand van 2-0 voor de thuisploeg. Voor het duel moest Jock de Burgo door privé omstandigheden naar huis en hierdoor moest Fredson Boaventura spelen. Hij was licht geblesseerd en al na acht minuten moest hij worden vervangen. Vervolgens kreeg Miloud Bel Hassani een tweede gele kaart kort voor rust en moesten de Geervlieters met een man minder spelen. Uit een strafschop was het na een half uur al 2-0 geworden en kort na rust tekende men ook de derde treffer aan. Toen was de wedstrijd al gespeeld. Na driekwart duel kreeg Nieuwerkerk opnieuw een strafschop en negen minuten voor tijd werd het 5-0. De eer voor PFC werd gered door invaller Hakan Gürel. ‘De uitslag is wat geflatteerd, als je al iemand kort voor de start moet missen en zijn invaller valt na acht minuten uit. We kregen onder meer via Dandaré nog wat kansen, maar die gingen er niet in’, zegt elftalleider Han Zevenbergen na afloop. Zondag is koploper Magreb ’90 te gast aan de Toldijk.