Afbeelding
Foto: PR

Voordelige bromfietsverzekering afsluiten welke past bij uw situatie

Algemeen 133 keer gelezen

Heerlijk rondrijden op uw nieuwe bromfiets. Of misschien heeft u zelfs een oldtimer. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat kleine hoekje kan kleine of grote schades opleveren. De kosten daarvan kunnen dan ook uiteenlopend zijn. Daarom is het zeker aan te raden om een verzekering te hebben. We begrijpen dat u het liefst een voordelige bromfietsverzekering wilt afsluiten, maar kijk ook zeker bij wat u voor dat geld krijgt. 

In dit artikel leggen we u uit waar u op moet letten, hoe u een goede vergelijking kunt maken tussen het aanbod en hoe u vervolgens de verzekering afsluit.

Waarom een bromfietsverzekering?
Ten eerste: omdat u wettelijk verplicht bent om minimaal een WA-bromfietsverzekering te hebben, als u een (motor)voertuig hebt. Daarnaast is het wel zo fijn om te weten dat eventuele schade aan jouw voertuig gedekt is. Daarom heeft u de keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA + Beperkt Casco en Allrisk

Welke verzekering past bij mijn situatie?
Zoals genoemd zijn er dus drie soorten dekkingen. De WA moet u sowieso afsluiten, want die is verplicht. Verder kunt u kiezen tot in hoeverre je je brommer wilt verzekeren. We nemen ze alle drie even kort met u door. Zo krijgt u een goed beeld van welke verzekering het beste bij uw situatie past:

WA
De WA is de basis van een bromfietsverzekering. Met WA bent u alleen verzekerd wanneer u met uw voertuig schade aan derden veroorzaakt. Heeft u na een ongeval ook schade aan uw eigen gemotoriseerd voertuig? Dan bent u daar met alleen WA niet voor verzekerd. Vaak wordt dan ook alleen voor WA gekozen als de brommer in kwestie een lage dagwaarde heeft. Dus een ouder model.

WA + Beperkt Casco
Hiermee bent u verzekerd tegen diefstal en eventuele accessoires. Daarnaast vergoedt de WA + Beperkt Casco ook schade die is ontstaan door een poging tot diefstal en schade als gevolg van joyriding. Ook als uw brommer het slachtoffer wordt van brand of storm is het met deze dekking verzekerd. Bromfietsen zijn een geliefd item en diefstal komt nog wel eens voor. Met deze verzekering zit u dan in ieder geval goed.

Allrisk
De naam zegt het: je wilt geen risico nemen. Met Allrisk ben je compleet verzekerd. Dat geldt zowel voor schade door storm, brand en diefstal als schade die veroorzaakt is door aanrijding vallen of vandalisme. Deze dekking is het meest gekozen bij nieuwe of dure bromfietsen.

Waar moet ik op letten bij een afsluiten van een voordelige bromfietsverzekering?
Een paar tips waar u op moet letten:

De voorwaarden. Wat dekt de verzekering bij die ene verzekeraar? 

Voorkom dubbele verzekering. Heeft u bij de rechtsbijstandverzekering de module Verkeer aangezet? Het is dan nodig om nogmaals een verhaalsrechtsbijstand verzekering af te sluiten bij uw bromfietsverzekering

Rijdt u alleen in de zomer? Dan is het zonde om het heel jaar door de verzekering te betalen. U kunt de verzekering dan tijdelijk schorsen.

Voordelige bromfietsverzekering vergelijken en afsluiten
Ga dus zeker brommerverzekeringen online vergelijken. Beter wat meer geld uit zijn per maand dan dat u niet op de gewenste manier gedekt bent. Zowel vergelijken als het afsluiten kan meteen online.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant