Afbeelding
Wil van Balen
Koop Lokaal

Landwinkel Klok en Klokshuys: gezond eten is bewust eten!

Algemeen 875 keer gelezen

Robin en Nienke Klok runnen samen sinds 2012 met veel passie hun Landwinkel, welke te vinden is op de grens tussen Brielle en Vierpolders. Ze verkopen onder meer fruit uit eigen boomgaard, maar ook andere lokale streekproducten.

‘Wij telen zelf duurzaam ons fruit’, vertelt Robin. ‘Appels en peren zijn er nu volop, en we zitten inmiddels in de afronding van het pruimenseizoen. De kersentijd is net achter de rug. Bijna al ons eigen fruit verkopen we in de winkel. Leuk bij ons is dat wij ook aandacht hebben voor de kleinere, bijzondere rassen, zoals Cox appels, James Grieve appels en stoofpeertjes en in oktober hebben we ook stoofappeltjes. Dus zeg maar de zogenaamde ‘vergeten’ rassen.’

Naast fruit uit eigen boomgaard wordt bij Landwinkel Klok ook veel groente en fruit van collega’s verkocht, dus agrarische ondernemers uit de regio. Ook verkopen ze producten van buiten de regio van collega Landwinkels. Veel van de houdbare producten die je er vindt, zijn biologisch. Voor een goed en vooral ook lekker stuk vlees van lokale boeren kun je er ook terecht, evenals zuivel uit de Hoeksche Waard en vrije uitloop eieren van Flakkee. Kortom, enorm veel keuze uit lokale producten en een assortiment dat met zorg is samengesteld. Natuurlijk hopen we allemaal nog even te kunnen nazomeren, maar toch duurt het niet zo lang meer tot aan de Kerst. Bent u nog op zoek naar een kerstpakket? Denk dan eens aan Landwinkel Klok. U kunt er terecht voor één tot aan 1.000 stuks indien gewenst. En alle producten erin komen uit de eigen winkel. Tevens hebben ze een leuke cadeauhoek. Hier vind je voor ieder wat wils, jong of oud, er is altijd wel een leuk cadeautje te vinden. Zo hebben ze er bijvoorbeeld bijzondere koffie of thee, een leuke theepot of koffiemok. Vooral de samengestelde levensmiddelenpakketen met een leuke decoratie erin zijn erg in trek.  

Behalve winkelen in de Landwinkel, kun je bij het erachter gelegen Restaurant Klokshuys, dat ook geschikt is als locatie voor kinderfeestjes, familiedagen, bedrijfsuitjes en andere feestelijkheden, ook genieten van overheerlijke pannenkoeken, maar ook tosti’s of pasta’s of gewoon een kopje koffie komen drinken met wat lekkers erbij. En wil je daarvoor of juist daarna nog even lekker actief bezig zijn, dan kun je ook nog het blote voetenpad bezoeken. Deze is met name bedoeld voor kinderen, maar ook samen met de ouders is het erg leuk. ‘En, ook bij slecht weer kun je lol hebben buiten’, aldus Robin.

Landwinkel Klok
Groene Kruisweg 8 a
3237 KC Brielle (Vierpolders)
Tel. 0181 – 760220
winkel@klokshuys.nl
www.klokshuys.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant