Dave Leurs voorkomt SC Botlek

Sport 374 keer gelezen

Pernis: Terwijl iedereen zich bij SC Botlek al had verzoend met een nederlaag, bezorgde Dave Leurs zijn ploeg tegen FC Pernis ver in de extra tijd met een rake kopbal alsnog een punt: 4-4 (1-1). De wedstrijd op het Sportpark Pernis was het aanzien vanaf de eerste tot aan het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter meer dan waard. SC Botlek begon als favoriet goed aan de wedstrijd en kreeg al na vier minuten spelen de eerste kans, maar topscorer Nasser Abdalla schoot op de paal, waarop Tim Oppong de rebound wederom op het houtwerk jaste. Een minuut later was het al raak door Terence Tokaai, die een knappe slalom in zijn eerste optreden in deze competitie afsloot met een streep in de verre hoek: 0-1. De vreugde was echter van korte duur, want terwijl de Botlekkers nog in een roes verkeerden, lag na een knappe Pernisser combinatie de 1-1 achter in het mandje van Leroy van Oosten. ‘Hoewel we de overhand hadden, opereerde de ploeg na die treffer vrij onzeker,’ meende Rinus Schrijver.

Op slag van rust leek de SC toch te gaan scoren, toen Nasser Abdalla een voorzet van rechts volleerde met de 1-2. Doch de scheidsrechter keurde het doelpunt af vanwege vermeend buitenspel. ‘Daar was geen sprake van, het was gewoon een geldig doelpunt,’ meende de trainer van SC Botlek, die zijn manschappen er tijdens de rust op wees scherp te blijven omdat Pernis met veel druk zou komen. Maar door onoplettendheid in de Spijkenisser defensie nam de thuisclub in de zesde minuut van de hervatting toch de leiding: 2-1. Vlak na die goal wuifde de scheidsrechter aan de overzijde een handsgeval binnen de zestien weg, waarop de protesterende Tim Oppong tegen een gele kaart opliep. Een minuut later ging de bal wel op de stip waarop Nasser Abdalla zijn productie vanaf de kalkstip nog eens opvoerde: 2-2. De bezoekers dachten het lek te hebben gevonden, maar het was Leroy van Oosten, die zijn ploeg met een katachtige redding in de wedstrijd hield. John Ackon, die in minuut 68 zojuist Terence Tokaai was komen aflossen, joeg achter een dieptepass aan en bracht de stand op 2-3. Dat doelpunt moest Ackon bekopen met een hamstringblessure. Rinus Schrijver had zijn wissels opgesoupeerd, waarop de Botlekkers met tien man verder moesten. Pernis rook zijn kans en sloeg vervolgens in vier minuten tijd twee keer toe: 4-3. Tot overmaat van ramp toucheerde Tim Oppong een verre ingooi met de hand, waarop hij met zijn tweede gele kaart op zak mocht vertrekken. SC Botlek stond vervolgens voor de grote opgaaf om in de extra tijd met negen man de meubelen te redden. Terwijl alle Botlekkers zich al bij een nederlaag hadden neergelegd, liet Dave Leurs de meegereisde supporters opveren door de bal in de extra tijd in de goal te lopen: 4-4. ‘We hebben daarna nog zeven zware minuten gehad, maar we hebben het gelijkspel met negen hard werkende mannen over de streep getrokken,’ aldus de trainer van SC Botlek. ‘We kregen daarna zelfs nog een kans op de 4-5. Maar een compliment aan de spelers dat we het met negen man hebben overleefd, maar ook zuur omdat we na een goede wedstrijd vervolgens achter de feiten aan moesten hollen en daardoor twee punten in Pernis moesten achterlaten,’ zat Rinus Schrijver in zijn maag met het dubbele gevoel. Bij SC Botlek speelde Maldini Cruz zijn laatste wedstrijd omdat hij met zijn vriendin gaat emigreren naar Canada. ‘Ik heb acht jaar lang (SC Spaland-jeugd, SCO ’63, Zwervers en nu SC Botlek, DR) met veel plezier met Maldini mogen werken. Maldini gaat zijn hart achterna, waarop ik hoop dat hij met zijn vriendin gelukkig zal worden in Canada,’ besloot Rinus Schrijver. SC Botlek bezet achter periodekampioen Brielle en Bolnes de derde plaats in de tweede klasse D. SC Botlek speelt aanstaande zaterdag op De Brug tegen Strijen.

SC Botlek: Leroy van Oosten; Marvin Kremers, Kevin Michilsen, Dave Leurs, Patrick Klaris; Tim Oppong, John Lopes Cruz, Maldini Cruz (46. Glenn Meeles); Jordy de Winter (39. Sevket Kasaroglu); Nasser Abdalla, Terence Tokaai (68. John Ackon)