Afbeelding
Column

Je gelooft het niet....

Algemeen 409 keer gelezen

Nederland wordt langzamerhand wel een rare plaats om te leven. Steeds gevaarlijker ook. Kijk naar het nieuws op TV, lees de kranten. Grote criminelen zijn in staat om vanuit de gevangenis moordopdrachten te geven. Die dan door niet al te slimme mensen voor een flinke bak geld worden uitgevoerd. We hebben het laatst gezien toen Peter R op klaarlichte dag midden in 020 werd neergeschoten. En zo zijn er meer gevallen te noemen. Wat deden een deel van de omstanders, helpen? Nee, alles opnemen met hun mobiel en zo snel mogelijk op internet zetten. Dat is toch raar, wat deed de rest van Nederland? Die beelden zo snel mogelijk verspreiden onder hun zogenaamde facebook ‘vrienden’.

Raar als je hoort dat jongens elkaar te lijf gaan met keukenmessen, vaak met dodelijke afloop. Hoe idioot kan een land worden? En dan kan je wel alle keukenmessen gaan verbieden. Maar dat gaat het niet worden. Messen zijn nu eenmaal nodig en iedereen kan ze kopen of heeft ze allang in de keukenla liggen. Wat komt er na het keukenmes, een flinke zware koekenpan misschien? Ook daarmee kan je iemand het ziekenhuis in slaan, ook maar verbieden? Nee het begint denk ik bij een normale opvoeding, wat normaal dan ook mag zijn. Misschien een nieuw lesvak op school, hoe voedt ik mijn kinderen op, lijkt niet eens zo slecht. Want wat je ook leert op school, het mag allemaal belangrijk zijn. Het opvoeden van kinderen is dat zeker ook! Waar gaat dit nu eigenlijk over. De redactie van dit blad kreeg onderstaande mail binnen als reactie op mijn vorige stukje. Dat over de antivaccinatie demonstratie in Spijkenisse noord.

Beste redactie,
Ik wil bij deze vragen of de persoon, die onderstaand haatzaaiend en verdeeldheid zaaiend stukje heeft geschreven, contact met mij opneemt. Dat jullie in 1 scherm deze tekst en de woorden ‘de lokale verbinder’ durven te zetten, zegt alles.

Als de schrijver hiervan ook mijn oudste zoon gaat opbellen, en met een hoop geleuter vertelt dat zijn vader, moet oppassen. Er zou mij wel eens wat kunnen overkomen. Dan zakt mijn broek af, en dat is niet omdat ik nogal afgevallen ben. Nederland is een vrij land, iedereen mag zijn mening uiten. Dat mogen antivaccinatie wappies en dat mogen mensen die anders denken ook. Een reactie als deze, Je gelooft het niet!

Fred Lorsheijd

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant