Deze week deelt Gissella op verzoek haar eigen passie voor de wandelsport.
Deze week deelt Gissella op verzoek haar eigen passie voor de wandelsport.

Nissewaard in beweging

Algemeen 681 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere week een sport of activiteit, door de ogen van een sportliefhebber, sporter, of sport/activiteitenaanbieder uit Nissewaard. Ze delen hiermee hun passie voor hun sport. Hierdoor krijgt u als lezer een kijkje achter de schermen van een sport of activiteit. Deze week deelt Gissella op verzoek haar eigen passie voor de wandelsport.

‘Wandelen is de meest toepasbare beweegactiviteit voor jong en oud. Het fijne vind ik zelf dat men het overal kan doen. Een wandeling kan soms echt een ontdekkingstocht zijn. Te voet komt men toch vaak op plekken, waar je normaliter niet snel komt. Zo ontdek ik vaak iets nieuws in mijn eigen nabij liggende omgeving of regio. Sinds ik fanatiek ben gaan wandelen, merk ik dat ik anders kijk naar een omgeving als ik te voet ben. De natuur, de buitengeluiden, of juist de mooie architectuur van een stad. 

Met een wandeling kun je echt inzoomen op je omgeving. Uiteraard zijn er ook wandelaars die met muziek op het meest genieten van het buiten zijn. Het is heel persoonlijk, hoe je een wandeling inkleedt. Maar dat maakt het nou juist zo heerlijk laagdrempelig voor iedereen. Men kan er natuurlijk ook voor kiezen om in een groep te gaan wandelen. Zelf loop ik het liefst alleen. Samen met mijn gezin vind ik een echte traktatie of gezellig samen met een vriendin. De ideale manier om sportief bij te kunnen praten!

Dagelijks probeer ik tijd te reserveren voor een wandeling. Afhankelijk van de tijd die ik op een dag heb, wordt de route bepaald. Wandelaars kennen we in velen gradaties. De echte natuurwandelaars, de stadswandelaars, de evenementen- wandelaars, de snelwandelaars, de prestatiewandelaars of de plezierwandelaars. Zelf vind ik, dat ik het meest tot de laatste categorie behoor. Alhoewel ik van alle categorieën wel iets gebruik. Het weer is voor mij een grote factor voor het bepalen van een wandeling. Het plezier in wandelen, het genieten van het buiten zijn, vind ik het belangrijkst. Het gevoel van rust en vrijheid in de buitenlucht, vind ik het mooiste element.

Wandelen is een allround concept. Een ontspannende beweegactiviteit, heel gezond en goed voor de hersenen. Men kan het zo intensief maken, als men zelf wil. Met mijn eigen gezin, wandel ik graag. In de vakanties trekken we er soms op uit en verkennen we ter voet buitenlandse steden. Maar natuur en bergen beklimmen naar kastelen, blijft ook favoriet. Ieder seizoen heeft zo zijn eigen wandel charme. Een korte wandeling naar de winkels, doet je al heel anders kijken naar de omgeving, waar je normaal zo doorheen jaagt. Kom, trek je wandelschoenen aan en geniet!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant