Afbeelding

A la Inspector Gadget

Algemeen 252 keer gelezen

Met de komst van het thuiswerken, zijn ook de thuiswerkgadgets immens populair geworden. Wie van jullie kent Inspector Gadget? 

Het origineel van deze serie liep van 1983 tot 1986, een tijdje geleden dus. Afijn, de serie ging over een onhandige detective die allerlei gadgets in zijn lichaam en jas had verwerkt en die hij tevoorschijn kon toveren op gepaste momenten. Nu, zover hoef je natuurlijk niet te gaan. Maar het is wel handig om het voor jezelf zo comfortabel mogelijk te maken. En naast een goede werkplek en een goede stoel, zijn daar dus steeds meer verschillende gadgets voor. 

Zo zijn er muizen en toetsenborden met ingebouwde signalen. Op momenten door de dag heen geven zij een signaal af als het tijd is voor pauze. Iets dat zeker handig is voor de mensen die de hele dag aan een stuk door werken, zoals ik. Het is ook heel belangrijk dat je beeldscherm op ooghoogte zit, zodat er minder druk op je schouders en nek staat. Er zijn diverse laptophoezen te koop die ook direct kunnen dienen als standaard en waarmee je je laptop dus iets hoger kunt zetten. En wie moet er niet af en toe tijdens een digitale vergadering met laptop en al naar het stopcontact rennen om nog net op tijd de stekker erin te steken en te voorkomen dat je laptop uitvalt? Voor die groep is de powercube een goede oplossing. Dit is een compacte stekkerdoos met 4 contacten en 2 usb-poortjes waar je al je apparaten aan kunt hangen. 

En maak jij ook nog steeds schrijvend aantekeningen? Ondanks alle digitalisering zie ik nog veel collega’s die schrijvend aantekeningen maken. Wist je dat je nu ook kunt kiezen voor een uitwisbaar notitieblok? Daar kun je dus nog steeds dingen in opschrijven, maar je kunt ze ook uitwissen en daarmee de bladzijdes steeds opnieuw gebruiken. Tot slot: nu het hybride werken toeneemt, wordt het ook zaak om hybride vergaderen goed in te richten. Je kunt een mini-beamer makkelijk meenemen en zo je collega die thuiswerkt makkelijk digitaal tevoorschijn toveren. Zo waan je je niet alleen de handige versie van Inspector Gadget, ook voor even Hans Klok. Wie wil dat nou niet? Meer weten over gadgets voor plaatsonafhankelijk werken? Kijk op www.ways2go.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant