Mark Roze

Mooie overwinningen voor Wielerclub PRC Delta

Algemeen 803 keer gelezen

Afgelopen weekend was weer heel succesvol voor de jonge renners van Wielerclub PRC Delta. In de diverse leeftijdsgroepen zijn mooie prijzen behaald. Ze moesten er vanuit Spijkenisse een flink stuk voor rijden maar het was meer dan de moeite waard.

Op zaterdag werd er een KNWU wedstrijd gereden in Nieuwkuijk op het parcours van Wielerclub Team Brabant 2000. De spanning was om te snijden en de jonge renners hebben alles gegeven. Er zijn mooie ereplaatsen behaald. In de eerste categorie (8 jaar) zorgde Thom Kloos voor een podiumplaats op nummer 3 en Sam Lems behaalde een mooie 5e plaats. In de tweede categorie, voor jonge renners van 9 jaar, eindigde Chris van Meggelen op een fantastische tweede plaats gevolgd door Noah Roze die ook een mooie beker mee naar huis nam voor de derde plaats. Finn Wuijsman behaalde in de vierde categorie een mooie 7e plaats en Åsa de Keijzer en Lotte de Grave in de vijfde categorie de 6e en 18e plaats. Alsof dat nog niet genoeg was deed Bram de Waard mee in categorie zes en behaalde hier de 16e plaats en Tjeerd van Kooten streed mee in categorie zeven op het parcours in Nieuwkuijk. Tjeerd kwam vlak voor de finish als derde door de bocht toen zijn ketting eraf viel! Hij kon niet meer doen dan de race uitrollen waardoor de 3e plaats aan hem voorbij ging en uiteindelijk genoegen moest nemen met de 17e plaats.

In Breda probeerde Collin Wittenberg eens wat anders en deed mee aan een mountainbike wedstrijd. Op een zeer uitdagend parcours eindigde hij bij de beste 30 deelnemers.

Ook zondag werd gereden op een mooi parcours in Geldrop. Daar behaalden Thom Kloos, Sam Lems en Noah Rose wederom mooie plaatsen. Thom werd 3e en Sam 7e in categorie één en Noah behaalde de 4e plaats in de tweede categorie.

Durf jij het aan?

Wil jij, net als Mathieu van der Poel ook eens op de racefiets stappen? Meld je dan aan voor drie gratis proeflessen bij Wielerclub PRC Delta. Als je nog niet in het bezit bent van een racefiets dan kun je er een van de club lenen. Pal naast de Spijkenissebrug vind je Wielerclub PRC Delta. Zij beschikken over een ruim opgezet parcours van 1500 meter en een veldrijparcours waar (tijdens het seizoen) twee keer per week getraind wordt door jong en oud. Hoewel er tijdens de trainingen flink geoefend wordt op diverse technieken die gebruikt kunnen worden tijdens de wedstrijden is een flinke portie lol minstens net zo belangrijk. Wielrennen is tenslotte een teamsport. Na de trainingen is het mogelijk om met een drankje even na te kletsen in de kantine van de vereniging.